Ανακοινώσεις κομμάτων και υποψηφίων για τις εκλογές


Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεων ή κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών που συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Παρακάτω δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις της ΝΣΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, του συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - Εκλογική Συνεργασία, του Λαζάρου Τσαβδαρίδη, υποψηφίου με τη ΝΔ και της Εύης Παπαγιαννούλη, που ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΑΣΟΚ

Η Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ , και οι Υποψήφιοι Βουλευτές εκφράζουν στους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξη στις εκλογές της Κυριακής ,τις θερμότερες ευχαριστίες, γιατί έμειναν όρθιοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον χώρο μας υπερασπιζόμενοι αρχές και αξίες που διαχρονικά υπηρέτη το ΠΑΣΟΚ. απαλλαγμένοι πλέον από όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν την παράταξη για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα , θα πορευθούμε ενωμένοι στο δύσκολο , αλλά αναγκαίο δρόμο της συγκρότησης της κεντροαριστεράς στη χωρά μας, με προοδευτικό πολιτικό πρόσημο και με τις δύναμης της σοβαρότητας και της ευθύνης, που αποτελούν σε κάθε περίπτωση ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους εκείνους που για διαφόρους λόγους δεν στήριξαν το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  στις πρόσφατες εκλογές, άλλα συμφωνούν στην ανάγκη ύπαρξης την μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που με ευθύνη και σοβαρότητα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο της πατρίδας μας και στην προκοπή των πολιτών της.

Ν. Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Γενάρη
  
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μία ακόμα έκφραση της πορείας ανασύνθεσης-αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος διαχείρισης, που ξεκίνησε μετά τον τεκτονικό σεισμό της περιόδου 2010-2012 και συνεχίστηκε και μετά από το 2012 μέχρι σήμερα. Στην πορεία αυτή είδαμε τους βασικούς πυλώνες του αστικού συστήματος διακυβέρνησης να κλονίζονται και να αποδυναμώνονται, κυρίως κάτω από το βάρος της μεγάλης λαϊκής αγανάκτησης και οργής από τη σφόδρα αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αρχικά. Λαϊκή αγανάκτηση που ήταν έντονη και παρούσα και στα αποτελέσματα της 25ης Γενάρη, αλλά ανεπαρκής (με ευθύνη κυρίως των ηγεσιών που αναφέρονταν και αναφέρονται στην Αριστερά) να προκαλέσει βαθύτερες αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων.
Στα αποτελέσματα της 25ης Γενάρη αποτυπώνονται στοιχεία του νέου συστήματος διαχείρισης, που ακόμα όμως δεν διασφαλίζουν πολιτική σταθερότητα και ισορροπία. Πρώτο βασικό στοιχείο, το πέρασμα στη λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση του σκληρού δεξιού μπλοκ που κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειές του και το οποίο διακηρύττει από την πρώτη κιόλας μέρα ότι θα συνεχίσει να πιέζει για όλο πιο αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές, σαν αυτές που υπηρέτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια με συνέπεια, και για την τήρηση των δεσμεύσεων προς τους ιμπεριαλιστές. Και σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν και το ποσοστό της φασιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και αυτό των ΑΝΕΛ που σήμερα θέλουν να αποκρύψουν την καθαρά δεξιά φυσιογνωμία και γραμμή τους.
Δεύτερο βασικό στοιχείο είναι η ανάδειξη σε κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος το οποίο ενδυναμώθηκε από τη συνεχή κρίση και αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, του δεύτερου πόλου εξουσίας που είχε διαμορφωθεί μεταπολιτευτικά και που πλήρωσε περισσότερο τις συνέπειες της προώθησης της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης.
Τόσο οι εξετάσεις που ήδη έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του προς την κυβέρνηση, όσο και τα πρώτα δείγματα γραφής του μετά τις εκλογές, δεν αφήνουν περιθώρια για να συνεχιστούν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες.
Η συγκυβέρνηση που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ (ένα δεξιό, αντιδραστικό κόμμα, που εμφανίζεται ως «θεματοφύλακας της εθνικοφροσύνης» με αντιμνημονιακό προσωπείο) προϊδεάζει για την κατεύθυνση και το περιεχόμενο της νέας κυβερνητικής πολιτικής που θα ασκηθεί.
Πολιτική που θα επιχειρήσει τη σταθεροποίηση του συστήματος και τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Πολιτική που θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης και ανάχωμα των λαϊκών διαθέσεων, με αντάλλαγμα κάποιες μικροπαραχωρήσεις. Πολιτική που -πάνω απ’ όλα- θα κινηθεί στο πλαίσιο αποδοχής της εξάρτησης της χώρας από τους ευρωπαίους και αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές και τήρησης των δεσμεύσεων προς αυτούς, τις οποίες εξάλλου έσπευσαν να υπενθυμίσουν με τις πρώτες κιόλας δηλώσεις τους.
Οι αγωνιστικές αριστερές δυνάμεις του λαού, παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν τον Ιούνη του 2012, σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έδειξαν τάσεις αντίστασης και αντίδρασης στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «χωνέψει» και να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο οποιαδήποτε αριστερή, κομμουνιστική δύναμη τον αντιπολιτευόταν. Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ σαν την πιο συνεπή και αρχειακή στάση άρνησης ενσωμάτωσης και υποταγής στο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και που, χωρίς ταλαντεύσεις, σε όλη την προεκλογική περίοδο, κάλεσε τον λαό να πιστέψει στις δυνάμεις του και να τις συγκροτήσει, κατέγραψε μία μικρή ενίσχυση που δίνει κουράγιο και αποφασιστικότητα σε όσους την στήριξαν για να συνεχίσουν, στις νέες πιο δύσκολες και περίπλοκες συνθήκες, τη δράση τους και την παρέμβασή τους στην ταξική πάλη.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ καλούν τις αγωνιστικές, αριστερές δυνάμεις του λαού να μην αρκεστούν στα όποια ψίχουλα δοθούν από τη νέα κυβέρνηση στην προσπάθειά της να σταθεροποιηθεί. Να μην αφοπλιστούν και αποπροσανατολιστούν από την -όποια- περίοδο χάριτος δοθεί από τα ξένα αφεντικά προς τη νέα κυβέρνηση προκειμένου, χωρίς πολλούς κλυδωνισμούς, να εξυπηρετήσει τις δεσμεύσεις που είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποδεχτεί.
Το λαϊκό, εργατικό κίνημα συνεχίζει να έχει και στις νέες συνθήκες σαν βασικό και πρώτο καθήκον να ανασυγκροτηθεί και να αγωνιστεί σκληρά για να υπερασπίσει τα υπόλοιπα των όποιων κατακτήσεών του, αλλά και για να διεκδικήσει την κατοχύρωση καινούριων. Το κίνημα δεν θα μείνει χωρίς στόχους. Καμία κυβέρνηση διαχείρισης, ακόμη και σοασιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Ο αγώνας συνεχίζεται και στις νέες συνθήκες. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν σωτήρα τις τύχες μας. Οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, μέσα από την ανασυγκρότηση του λαϊκού, εργατικού κινήματος.
Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξάρτησης. Για τη συγκρότηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου αντίστασης και πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.


Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Δήλωση Υπ. Βουλευτή ΝΔ Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη
Ευχαριστώ από καρδιάς τις χιλιάδες των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην παράταξη μας αλλά και σε εμένα προσωπικά στην πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία για τη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Το αποτέλεσμα τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για το πρόσωπο μου δεν ήταν θετικό. Είναι όμως απόλυτα σεβαστό. Η κρίση και η βούληση του λαού εξάλλου είναι πάντα αδιαπραγμάτευτη και ορθή σε μία δημοκρατική κοινωνία.
Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου τόσο στη νέα κυβέρνηση όσο και στους εκλεγέντες αντιπροσώπους της Ημαθίας στη νέα Βουλή. Ως ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης, είμαι και θα συνεχίζω να βρίσκομαι δίπλα στις διεκδικήσεις για τα προβλήματα του τόπου μας και στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων σε αυτά.
Σας ευχαριστώ
Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Εύη Παπαγιαννούλη

Ο φόβος έγινε απόφαση. 
Η απόφαση έγινε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψήφος του λαού έδωσε την εντολή να αλλάξει σελίδα ο τόπος.
Η σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας γύρισε και είναι γεμάτη ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που θα συνδιαμορφώσουμε όλοι οι πολίτες για εμάς και τα παιδιά μας.
Ευχαριστώ θερμά  τους συμπολίτες μου της Ημαθίας για την εμπιστοσύνη τους.
Μένω σταθερή στην υπόσχεσή μου ότι θα παραμείνω μία ενεργή πολίτης και σας καλώ όλες και όλους να κάνετε το ίδιο.

Εύη Παπαγιαννούλη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο