«ΕΦΗ…ΒΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»: Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία


Με πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του εν λόγω Δήμου ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.  

Η παραπάνω πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 μετά από πρόταση του Συμβουλευτικού Κέντρου στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μέσω της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σε ζητήματα που αφορούν τη βία μέσα στην οικογένεια. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Δεν γνωρίζει κοινωνικοοικονομικές τάξεις, ηλικία και φύλο, αλλά ωστόσο πλήττει περισσότερο τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά.

Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από τρεις επιστημονικές ειδικότητες: ψυχολόγο –Έφη Τσαπαροπούλου, κοινωνική λειτουργό – Χαρούλα Νατσιοπούλου και νομική Σύμβουλο- Σταυρούλα Σιδηροπούλου.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή σε κάθε τμήμα των σχολικών τάξεων, θα διαρκεί δύο διδακτικές ώρες και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2015. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο