Επίσκεψη Τσαβδαρίδη σε Α.Δ. και Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ. - Δήλωση για αποζημιώσεις εμπάργκο


Την χρηματοδότηση της κατασκευής των κοιτώνων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια, δεσμεύθηκε να επιδιώξει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Επίσκεψη στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια, πραγματοποίησε ο Υπ. Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, όπου και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιοικητή κ. Διονύσιο Κούγκα.

Έχοντας δείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τη Σχολή, με αποκορύφωμα τις έντονες παρεμβάσεις του στα κέντρα των αποφάσεων που ως αποτέλεσμα είχαν να μην κλείσει η Σχολή, παρά τους τότε κεντρικούς σχεδιασμούς, ο κ. Τσαβδαρίδης δεσμεύθηκε στον Διευθυντή κ. Κούγκα, να επιδιώξει τη χρηματοδότηση της κατασκευής κοιτώνων, προϋπολογισμού 31 χιλ. ευρώ, προκειμένου η Σχολή να γίνει ακόμη περισσότερο λειτουργική και να μπορεί να φιλοξενεί με άνεση τα στελέχη της Αστυνομίας που θα επιμορφώνονται και θα εκπαιδεύονται στο μέλλον.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβδαρίδης επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη με τον οποίον και συζήτησε μία σειρά θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, τις ανάγκες της Διεύθυνσης για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση της Ημαθίας, καθώς και για μία σειρά άλλων σημαντικών υπηρεσιακών ζητημάτων. Η ευαισθησία του κ. Τσαβδαρίδη για τα θέματα της αστυνομίας εξάλλου, έχει πολλές φορές καταδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, αφού και ο ίδιος συνέβαλε σημαντικά τόσο στο να μην κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέως όσο και στην ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας με 4 μηχανές και 2 αυτοκίνητα.

Δήλωση Τσαβδαρίδη για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμεσης αποζημίωσης στους αγρότες μας λόγω του Ρωσικού Εμπάργκο:

"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβάλλει άμεσα 33 εκατ. € στους Έλληνες παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών για την απώλεια εισοδήματος το 2014 από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί δικαίωση τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης όσο και του αγροτικού μας κόσμου. 

Με την απόφαση αυτή, αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος που είχαν οι αγρότες της χώρας μας, ανάμεσα σε αυτούς και οι αγρότες της Ημαθίας το 2014 από την πτώση των τιμών, που προκάλεσε η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Ευρώπης στη Ρωσία.

Πρώτος είχα ήδη από χθες (13 Ιανουαρίου) αργά το βράδυ ενημερώσει τους Ημαθιώτες με σχετική μου ανακοίνωση, για το αίσιο τέλος που φαινόταν να έχει η διαπραγμάτευση. Γιατί γνωρίζω καλά την αγωνία τους γύρω από αυτό το ζήτημα. Και νιώθω δικαιωμένος, που οι προσπάθειες που και εγώ κατέβαλλα όλους τους προηγούμενους μήνες σε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη για να αναδείξουμε σε μείζον ζήτημα στους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και για να αγωνιστούμε για την αναγκαιότητα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών μας λόγω του ρωσικού εμπάργκο, επιτέλους καρποφόρησαν επ’ ωφελεία του αγροτικού μας κόσμου, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά για όλους εποχή. 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά, για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης. Όλοι μαζί, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, αποδείξαμε για πολλοστή φορά ότι λειτουργώντας με μεθοδικότητα και υπεύθυνη στάση μπορούμε να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τη χώρα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο