Πρόγραμμα για παιδιά με δυσλεξία στη Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Βέροιας


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στην προσπάθεια  αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες της, πρόσφατα ενσωμάτωσε στον εξοπλισμό της το λογισμικό συνθετικής ομιλίας TTS Reader της Innoetics.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο με το οποίο μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση, γραφή και αποκωδικοποίηση του λόγου, μπορούν να βοηθηθούν στην καθημερινή τους μελέτη.

Με το πρόγραμμα αυτό, ο υπολογιστής μπορεί να διαβάζει με πολύ καλή άρθρωση και ταχύτητα (που ρυθμίζεται), κάθε μάθημα του σχολείου και οι μαθητές να έχουν έτσι πρόσβαση στη μάθηση ενώ παράλληλα ασκούνται στο να βελτιώνονται στις δεξιότητες που μέχρι τώρα τους δυσκόλευαν.

Η βιβλιοθήκη  επίσης διαθέτει πλήρη συλλογή με βιβλία για τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή γενικότερα την οποία φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς καθώς και μία ικανοποιητική συλλογή παιδικών βιβλίων με ηχητική αφήγηση (cd) για να μπορούν τα παιδιά με δυσκολία στην ανάγνωση  να απολαύσουν παραμύθια και παιδικές ιστορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δωρεάν, επισκεφθείτε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, στην οδό Έλλης 8, στο κέντρο της πόλης. 

Τηλ. 2331024494 - http://www.libver.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο