Δ.Βέροιας: Ανακοίνωση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Δ.Τ.: Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί όσους φορείς συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση που έλαβε χώρα για τη συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Ιδιαίτερα ευχαριστεί εκείνους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα με συντονιστή - εταίρο το Δήμο Βέροιας, αποστέλλοντας τα στοιχεία τους. Συγκεκριμένα, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους:

-Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
-Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας»
-ΚΕ.Μ.Α.Ε.Δ 
-Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»
-Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας
-Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας
-Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας 
-Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Αγ. Παρθένιος»
-Σύλλογο Πολυτέκνων Ημαθίας
-Σύλλογο Πολυτέκνων με τρία Παιδιά Ημαθίας 
-Σύλλογο Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών Ημαθίας 
-Σύλλογο Αθιγγάνων ΡΟΜ Ημαθίας 
-Εργατικό Κέντρο Βέροιας 
-Σύλλογο «Πρωτοβουλία για το Παιδί»
-Σύλλογο «Όμιλο Προστασίας του Παιδιού Βέροιας» 

Ο Δήμος Βέροιας προσπάθησε να αναδείξει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι οι Δήμοι είναι αυτοί που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα (κοινωνικές δομές, διοικητική εμπειρία, επιχειρησιακή δυνατότητα κτλ) να υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο.  

Ωστόσο, η προσπάθειά μας δεν έτυχε της ανταπόκρισης των άλλων δυο Δήμων της Ημαθίας. Δεδομένης της εξέλιξης αυτής, ο Δήμος Βέροιας κινούμενος με αποκλειστικό γνώμονα την υλοποίηση του προγράμματος προς όφελος των δικαιούχων και όχι βάσει «ποιον θα γράφει η μαρκίζα», αποφασίζει να παρέχει στην Π.Ε. Ημαθίας τα απαραίτητα για την εφαρμογή του προγράμματος στοιχεία, θεωρώντας ανούσιο το να κληθούν σύντομα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι δυο ενδιαφερόμενοι συντονιστές (Δήμος Βέροιας και Π.Ε. Ημαθίας) ώστε να υπάρξει μεταξύ τους μια συμβιβαστική λύση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο