Διευκρινιστική δήλωση του βουλευτή Γ. Ουρσουζίδη σχετικά με το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο


Διευκρινήσεις για την άποψη που εξέφρασε για το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο κάνει ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, με δήλωσή του στο InVeria.gr.

Την άποψη για το Ενιαίο Μισθολόγιο την εξέφρασε απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Βουδούρη, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής "InVeria στα... fm" και, τουλάχιστον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγειρε μεγάλες αντιδράσεις.

Ο κ. Ουρσουζίδης, αναφερόμενος εκ νέου στο θέμα, θέλοντας να αποσαφηνίσει τη θέση του, δήλωσε στο InVeria.gr:

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν τις μειώσεις που έγιναν λόγω πιέσεων των δανειστών - στο ποσό των 751 ευρώ - αποτελεί δέσμευση της νέας κυβέρνησης.

Σ΄αυτό αναφέρομαι απαντώντας στην ερώτηση, και όχι στη μείωση των μισθών του δημόσιου  στα 750 €.

Το ύψος των αποδοχών  όσων υπηρετούν στο δημόσιο,  πρέπει να ανταποκρίνεται  στο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. "



Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή "InVeria στα... fm", που μεταδόθηκε το Σάββατο 31/1, μέσα από τα ράδιο ABENA 97,7 fm:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κύριε βουλευτά, οι ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι "εγκλωβισμένοι" σε κατώτατα ιεραχικά κλιμάκια λόγω του παγώματος της αξιολόγησής τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια προαγωγών. Το δημόσιο διοικείται από "παλαιούς" κομματικούς που δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της εποχής για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Επίσης, μια αδικία που ακόμα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει, είναι το γεγονός ότι παρόλο που προβλέπεται, ακόμη δεν δόθηκε η εντολή με εγκύκλιο για την αναγνώριση όσων έχουν, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει η ουσιαστική αξιοποίηση ικανών στελεχών που προέρχονται από πρότερο εργασιακό βίο στον ιδιωτικό τομέα. Προτάσεις που μπορείτε να μελετήσετε και να προτείνετε στην κυβέρνηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο