Εκδήλωση για τη Γαλλική Κουζίνα από το Γυμνάσιο Κοπανού

Δ.Τ.: Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση του Γυμνασίου Κοπανού με θέμα «Γαλλική κουζίνα – Η μεσογειακή διατροφή ως διατροφικό μοντέλο σε Ελλάδα και Γαλλία», η οποία  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, στον χώρο του σχολείου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Μαυρίδου Αναστασία,  ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, κ. Δάγκας Στέλιος, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Σκεντερίδου Νόπη, ο ιερέας του Κοπανού πατήρ Γεώργιος Παπαθεοδώρου, συνάδελφοι και μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κοπανού και πολλοί γονείς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της τρίτης Γυμνασίου με την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος, κ. Νικολαΐδου Αλεξάνδρα, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και κ. Ζιώγα Φώτιο, διευθυντή του Γυμνασίου Κοπανού δούλεψαν με πολύ μεράκι και κέφι. Εργάστηκαν ομαδικά και ατομικά, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιοτεχνίες τους. Με έρευνα σε γραπτές πηγές και στο διαδίκτυο, με φαντασία και δημιουργικότητα έγραψαν διαλόγους και δημιούργησαν αφίσες και βίντεο με θέμα τη μεσογειακή διατροφή. Μαγείρεψαν παραδοσιακά ελληνικά και γαλλικά πιάτα,  τα οποία παρουσίασαν με ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο.

Τα παιδιά διαπίστωσαν πως παρά τις διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις των δύο χωρών, οι διατροφικές συνήθειες στην Ελλάδα και στην Γαλλία έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Κατανόησαν, επίσης, με βιωματικό τρόπο την αξία της μεσογειακής διατροφής. Ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο