Κανένα πρόβλημα στο πόσιμο νερό σε σχολεία του Δ. Βέροιας

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας κ. Νίκου Μωισιάδη και στο πλαίσιο της προστασίας και της πρόληψης για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου και ιδιαιτέρως των μαθητών, προγραμματίσθηκαν και πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικοί έλεγχοι πόσιμου νερού, στο δίκτυο των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βέροιας και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του, επιπλέον των τακτικών καθιερωμένων. 

Σε πρώτη φάση ελέχθησαν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δημοτικών Ενοτήτων Δοβρά, Απ. Παύλου, Βεργίνας και Μακεδονίδος, ενώ σε δεύτερη φάση ενώ σε δεύτερη φάση   πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βέροιας.    
Ο έλεγχος διενεργήθηκε από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της ΔΕΥΑ Βέροιας, στο Χημικό Εργαστήριό της με σκοπό, τον έλεγχο του πόσιμου νερού:

- Για την ύπαρξη ή μη συγκεντρώσεων μικροοργανισμών, παρασίτων ή κάθε άλλης ουσίας που  μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων και
- Για την τήρηση των ελάχιστων που καθορίζονται στο σχετικό Νόμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, σε όλες τις περιπτώσεις, τα δείγματα πόσιμου νερού των σχολείων του Δήμου που εξετάσθηκαν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την Κ.Υ.Α._Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β΄/11.07.2001) «Ποιότητα του Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης».

Τα αποτελέσματα του παραπάνω μικροβιολογικού ελέγχου πόσιμου νερού για το σύνολο των σχολικών μονάδων που εξετάσθηκαν επισυνάπτονται στο παρόν ενώ βρίσκονται αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΒ  (www.deyav.gr).

Η Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας πιστή στους στόχους της και τις υποχρεώσεις της , ηθικές και νομικές, εξασφαλίζει νερό απαλλαγμένο και από υποψία μόλυνσης απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο για την υγεία των δημοτών, ζητώντας και έχοντας τη συμπαράσταση των δημοτών, υπόσχεται δε πως θα συνεχίσει αξιόπιστα να προσφέρει τις υπηρεσίες της προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο