Ξεκίνησε η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Από το Δ. Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Με τις πρώτες ενημερώσεις αγροτών στον Άγιο Γεώργιο για τη Δημοτική Ενότητα Δοβρά και το Μακροχώρι για τη Δημοτική Ενότητα Αποστόλου Παύλου, ξεκίνησε η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), το ΓΕΩΤΕΕ και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας.

Στις ενημερώσεις τονίστηκε η ανάγκη τριπλού ξεπλύματος των πλαστικών φιαλών, αμέσως μετά το άδειασμα του περιεχομένου τους στο βυτίο, και την διατήρηση της κενής πλαστικής συσκευασίας σε ειδικό πλαστικό σάκο, έως την παραλαβή τους από απορριμματοφόρο του Δήμου.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η διανομή των ειδικών πλαστικών σάκων στους αγρότες μέσω των καταστημάτων πώλησης γεωργικών φαρμάκων, καθώς και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Η συμμετοχή όλων των αγροτών στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί λύση στην ανεξέλεγκτη διάθεση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Σ’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο