Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τίμησε το Μητροπολίτη Βεροίας

Το πρωί της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου 2015, στην παλαιά Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απένειμε στο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα τον χρυσό  σταυρό μετ’ αστέρος του «Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του  Παναγίου Τάφου», "εις επιβράβευσιν της ευσέβειας και ενίσχυσιν της προς τον Πανάγιον Τάφον και την Αγιωτάτην Μητέρα των Εκκλησιών ευλαβούς αυτού διαθέσεως". 

Στην τελετή της απονομής παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος   (Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος) και Κίτρους, Κατεείνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καθώς επίσης και 70 προσκυνητές, κληρικοί και  λαϊκοί από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.
Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, κατά την αντιφώνησή του, ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη για την υψηλή αυτή τιμητική διάκριση και τόνισε τη σημασία που έχουν για όλους τους Ορθοδόξους τα Πανάγια Προσκυνήματα που με τόση αυτοθυσία προστατεύουν εδώ και αιώνες τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας με επικεφαλής τον εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο