Ο Σύλλογος "ΕΡΑΣΜΟΣ" έκοψε βασιλόπιτα

Δ.Τ.: Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»  την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, οργάνωσε μια εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της στρατιωτικής Λέσχης Φρουράς Βέροιας για παιδιά και γονείς - κηδεμόνες των: Μικτού Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ Ημαθίας «Τα παιδιά της Άνοιξης», Εκπαιδευτηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης και παραγωγικών εργαστηρίων ΑμεΑ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων του Δημιουργικού Εργαστηρίου ΑμεΑ Νάουσας «ΤΟ ΥΦΑΔΙ». 

Επιθυμία μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έργο, αυτό της αναγνώρισης και του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα και την κοινωνική συμμετοχή. Η ισότιμη συνύπαρξη και η κατοχύρωση του δικαιώματος των αμεΑ να μετακινούνται, να μορφώνονται, να εργάζονται, να αθλούνται και  να ψυχαγωγούνται με αξιοπρέπεια είναι δείκτης πολιτισμού. Είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους/όλες  και ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ να κάνουμε τα αυτονόητα για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των αμεΑ. Υπάρχει  έλλειμμα στην  κοινωνία μας καθώς δε  μπορεί  να αποδεχτεί εύκολα το διαφορετικό.

Η Αναπηρία είναι Διαφορετικότητα. Ο σεβασμός στη Διαφορετικότητα είναι συγχρόνως Υποχρέωση και Δικαίωμα. Αυτό είναι το μόνο που ζητούν από μας τα αμεΑ. Ο καθένας και η καθεμιά μας να τα αποδέχεται  και να τα αγαπά. Προσπαθήσαμε να χαρίσουμε σ’ αυτά  τα παιδιά, ευχάριστες εμπειρίες, να  τα βοηθήσουμε  να νιώσουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να πιστέψουν  ότι  όσο υπάρχουν άνθρωποι ή φορείς  δίπλα τους  να τα στηρίζουν, έχουν δικαίωμα στη χαρά και στη ζωή.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, το Διευθυντή και το προσωπικό της Λ.Α.Φ. Βέροιας, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Σοφιανίδη και Θ. Κορωνά, τους Διευθυντές/τριες των Εκπαιδευτηρίων (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)  Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, τους Προέδρους των Συλλόγων, τους εκπροσώπους των φορέων  που συμμετείχαν, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας που χάρισε στους παρευρισκόμενους μουσικά ακούσματα άρτιας τεχνικής και εκτέλεσης και όλους/όλες που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο