Ο Θ. Θεοχαρόπουλος για προγραμματικές δηλώσεις και στήριξη Κυβέρνησης σε διαπραγματεύσεις

Σχόλιο για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης κάνει ο Γραματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ εκφράζει τη στήριξη στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους πιστωτές, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρουσιάσθηκαν ρεαλιστικές θέσεις που είναι αναγκαίες για ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, όπως η αναγκαιότητα ύπαρξης νέας συμφωνίας με τους εταίρους με στόχο την επίτευξη ανάπτυξης με μείωση της ανεργίας και η ανάγκη μείωσης των ανεδαφικών στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος με την ταυτόχρονη δέσμευση για επίτευξή του και μη επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων. Επίσης, η σταδιακή (και όχι άμεση διά νόμου) επαναφορά του κατώτατου μισθού με αξιοποίηση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων είναι μία θέση που μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων (αύξηση μισθών χωρίς αύξηση ανεργίας). Η επαναφορά του κοινοτικού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις, η επεκτασιμότητα στις συλλογικές συμβάσεις κ.ά είναι θέσεις απαραίτητες και βοηθούν ώστε να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον. Στις προγραμματικές δηλώσεις βέβαια δεν ακούσθηκαν θέσεις όπως η καθιέρωση απλής αναλογικής, η καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την χώρα, ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και κυρίως η παρουσίαση ενός στοχευμένου προγράμματος για τη μείωση της ανεργίας και η εξειδίκευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων (και όχι απορρυθμίσεων) που έχει ανάγκη ο τόπος. Το τελικό ισοζύγιο όμως είναι θετικό.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ 
Αύριο ξεκινάει επίσημα η διαπραγμάτευση στα όργανα της Ε.Ε. Δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση και δεν θα λήξει σε 2-3 μέρες. Απαιτούνται υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα, συνεχής προετοιμασία και επιχειρηματολογία βάσει σχεδίου, παρουσίαση ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού πλάνου μεταρρυθμίσεων και προσήλωση στην επιδίωξη της χώρας και των πολιτών για σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. Η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση είναι δεδομένη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο