Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προσοχή στη διαφήμιση προϊόντων καπνού


Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, πέραν των ελέγχων που διενεργούνται σε συνεργασία με την Αστυνομία για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργούνται και έλεγχοι για την απαγόρευση έκθεσης προς πώληση και προβολής ή διαφήμισης προϊόντων καπνού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση και προώθηση προϊόντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς, υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Στους παραπάνω χώρους απαγόρευσης, εντάσσονται με βάση το νόμο και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η έκθεση προς πώληση προϊόντων καπνού μπορεί να γίνεται μόνο σε αμιγή καπνοπωλεία, περίπτερα και καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Εάν τα αμιγή καπνοπωλεία λειτουργούν μέσα ή μαζί με άλλα καταστήματα υγειονομικού ή μη ενδιαφέροντος, θα πρέπει να αποτελούν ιδιαίτερο διαμέρισμα σαφώς διαχωρισμένο από το υπόλοιπο κατάστημα που θα διαχωρίζεται μόνιμα με τοίχους, γυψοσανίδες και άλλου είδους χωρίσματα ή υαλοπετάσματα (όχι όμως με διαφανή τζάμια) ώστε η έκθεση των προϊόντων καπνού να μη είναι ορατή από τους πελάτες του άλλου καταστήματος. 

Αρμόδιοι ελεγκτές υπάλληλοι διενεργούν σχετικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας.
Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι υψηλά.
Παρακαλούνται οι επαγγελματίες για πλήρη συμμόρφωσή τους με το νόμο.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου  της Π.Κ.Μ. είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για πληροφόρηση και παροχή οδηγιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο