Πολυμελής συμμορία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από Ελλάδα σε Γερμανία

Μέλη συμμορίας, η οποία είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις γερμανικές Αρχές και ενέχεται στην εξαγωγή από την ελληνική επικράτεια, στη μεταφορά και στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, ταυτοποιήθηκαν έπειτα από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου Αλβανού «εγκεφάλου» της σπείρας, καθώς και σε βάρος τεσσάρων (4) ακόμη κύριων και περιφερειακών μελών της συμμορίας, ηλικίας από 33 ως 58 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», της παράβασης του Νόμου «περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων», της «Πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Η παράνομη δράση της συμμορίας συνίσταται στην εξαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το έτος 2013, ο 30χρονος ιθύνων νους, με τη συνδρομή των συνεργών του, μεθόδευσε την έξοδο από τη χώρα μας και την είσοδο στη Γερμανική Επικράτεια, επιβατικών αυτοκινήτων, έμφορτων με ποσότητες κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεταφορά, τον Μάιο του 2013, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Γερμανίας από τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές, 33χρονο ημεδαπό μέλος της συμμορίας, καθώς στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα (40) κιλά κάνναβης.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική δράση της ομάδας και να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, τα μέλη της συμμορίας, προέβαιναν σε επιπλέον παράνομες δραστηριότητες, όπως χρήση πλαστών εγγράφων (ταυτότητα, πράσινη κάρτα οχημάτων), έκδοση εγγράφων με την παράσταση ψευδών γεγονότων (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγγραφο μεταβίβασης αυτοκινήτου) κ.α.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο