Σεμινάριο για διαχείριση μεταναστευτικών ροών στη Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ. Βέροιας


ΔΤ: Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την 02-02-2015 ημέρα Τρίτη και την 05-02-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα της Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές απονομής πιστοποιητικών σπουδών σε συνολικά εβδομήντα εννέα (79) Αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδος (της περιοχές της Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου).

Οι 79 αστυνομικοί συμμετείχαν σε δύο εκπαιδευτικές σειρές, στην 2η εκπαιδευτική σειρά από 02/02/2015 έως 03/02/2015 και στην 3η εκπαιδευτική σειρά από 04/02/2015 έως 05/02/2015, του Εκπαιδευτικού Προγράμματος διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών 2007-2013, υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων έτους 2013, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής (Α΄ Δράση) με τίτλο: «Εκπαίδευση στις διαδικασίες επιστροφής των παράνομων μεταναστών» και ασχολούνται με την έκδοση αποφάσεων επιστροφής και απέλασης, την εγγραφή-διαγραφή αλλοδαπών από τον Κατάλογο Ανεπιθύμητων, καθώς και των σημείων επαφής που έχουν ορισθεί με την υπ’ αριθμ 1604/14/1862655 από 03/11/2014 Διαταγή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α. 

Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού των περιφερειακών Υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στις διαδικασίες επιστροφής των παράνομων μεταναστών που έχουν συλληφθεί στη χώρα μας, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις  υπηρεσιακές ανάγκες, στο εν λόγω αντικείμενο.

Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος εκπαίδευσης συμπεριλήφθηκαν ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας που αφορούν: Διαχείριση μεταναστών από την είσοδο έως την επιστροφή. Μη κράτηση σε Α.Τ. (υλοποίηση σχετικών διαταγών Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α.), Έκδοση Διοικητικών αποφάσεων επιστροφής και απέλασης – παρατηρήσεις - προβλήματα επιστροφών., Αποτελεσματικότητα επιστροφών - προγράμματα εθελουσίων επιστροφών - άμεση ολοκλήρωση διαδικασιών.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν από Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ, ο οποίος τους ευχήθηκε ατομική και οικογενειακή υγεία και καλή σταδιοδρομία. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο