ΣΤΟΠ για μια αγωνιστική και... "βλέπουμε" στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ

Με το... μαλακό αποφάσισε να δει το θέμα της επ΄ αόριστον αναβολής των Εθνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποφάσισε, τελικά, την αναβολή μίας αγωνιστικής (της αμέσως επόμενης) και την ερχόμενη Τετάρτη θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: 

"Η απόφαση της Κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μας προσβάλουν όλους και προσβάλουν και τον πολιτισμό μας είναι οριστική.

Απευθυνόμαστε προς όλους, όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου ότι η Κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα ήδη έχουμε εξαγγείλει.

Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον Αθλητισμό.

Έλαβα σήμερα τις εισηγήσεις της ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ σχετικά με το έκρυθμο της κατάστασης. Αντιλαμβάνεστε ότι όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες, όχι απλά να διαπληκτίζονται, αλλά να βιαιοπραγεί ένας εις βάρος του άλλου.

Υπό αυτή την έννοια και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Ήδη στη συνάντηση που είχα με τις διοργανώτριες αρχές  τους τόνισα ότι είναι ανάγκη επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες των φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η Κυβέρνηση την άλλη Τετάρτη (4/3) με εντολή του Πρωθυπουργού προς εμένα θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών ώστε να δούμε τι έχουν πραγματοποιήσει απ' όσα έχουν υποσχεθεί.

Και σε περίπτωση που διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση και υπάρχουν οι εισηγήσεις πάλι από την ελληνική Αστυνομία και την ΔΕΑΒ, εκ νέου δεν θα γίνουν αγώνες και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι πάντες, ιδίως φίλαθλοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, ότι η Κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει όσα έχει πει.

Που σημαίνει ότι θα πάρουμε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που αυτή την ώρα δεν υφίστανται για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία.

Θέλω να πω απευθυνόμενους σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ότι αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι απολύτως σαθρό, θα έλεγε κανένας εντελώς ανύπαρκτο. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα είναι αποτελεσματικές και θα λύνουν το πρόβλημα μια διά παντός.

Εύχομαι αυτά τα οποία συνιστούν σήμερα πρόβλημα να γίνουν αρχή της λύσης. Και για αυτό χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όλων όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση

Η απόφαση αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας, αν και ενημερώθηκα σήμερα για τα επεισόδια που έγιναν στη Β' Εθνική. Η απόφαση αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας, αν και ενημερώθηκα σήμερα για τα επεισόδια που έγιναν στη Β' Εθνική. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι είμαστε στην αρχή του τέλους με τα ποδοσφαιρικά έκτροπα''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο