Ξεκινά το σχολείο στα "Γιοτζαλίκια" τον Σεπτέμβριο 2015

Δ.Τ.: Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών του νέου κτιρίου του 1ου Γυμνασίου και 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας στην περιοχή «Γιοτζαλίκια» και την μετεγκατάσταση του 16ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς επίσης και των 3ου και 14ου  και 15ου Νηπιαγωγείων Βέροιας στο «Φιλίππειο» Διδακτήριο:
Ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κ. Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Λαζαρίδης, Γ. Σοφιανίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δ. Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Κουλουριώτης  καθώς και ο Υπεύθυνος Μηχανικός συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου Βέροιας κ.  Γ. Κυβεντίδης επισκέφθηκαν τους χώρους του για να εξετάσουν τις υφιστάμενες συνθήκες και να δρομολογήσουν τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις και μετασκευές, έτσι ώστε  η υποδοχή των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους εν λόγω σχολικούς χώρους, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να γίνει με την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας  και παιδαγωγικών προϋποθέσεων των σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το 16ο Δημοτικό Σχολείο αρχικά θα λειτουργήσει με την υπάρχουσα οργανική δομή του, δηλαδή ως εξαθέσιο και το επόμενο σχολικό έτος θα προαχθεί σε δωδεκαθέσιο. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των όμορων σχολείων από το πλεονάζον μαθητικό δυναμικό και θα εξασφαλισθεί καλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών - μαθητών ανά τάξη σε όλα τα σχολεία τις περιοχής με άμεσο αποτέλεσμα τη βελτίωση και αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. 

Από την πλευρά του Δημάρχου δόθηκαν κατευθύνσεις για ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν  στις αρχές Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε οι μαθητές του Δημοτικού και τα νήπια που θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική τους χρονιά στο ανακαινισμένο «Φιλίππειο» να φοιτήσουν σε ένα ασφαλές, φιλικό και ευχάριστο παιδαγωγικό περιβάλλον.         

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο