Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Διαγραφή αναρτήσεων που προσέβαλλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη προσβλητικών σχολίων, στο διαδίκτυο, για τον φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Κατσικά των Ιωαννίνων, χθες το πρωί (15/3). Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, διαπίστωσε χθες το απόγευμα (15-03-2015) την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από 06-02-2015 και εντοπίστηκε, χθες, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Demetrios Hadjinicolaou16/3/15, 5:01 μ.μ.

    Οἱ κακὲς γλῶσσες λένε πὼς ἂν ὁ Βαγγέλης Γιακουμάκης ἦταν π.χ. Ἑβραῖος, οἱ δρᾶστες θὰ ἦταν ἤδη σιδηροδέσμιοι. Τώρα, διαβάζουμε γιὰ «τυχὸν» δικαστικὴ χρῆσι. Μερικοὶ ἀναρχο-ἄπλυτοι χαίρουν προκλητικῆς ἀσυλίας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο