ΕΦΕΤ: 15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Από τον ΕΦΕΤ ανακοινώθηκαν τα εξής: Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ., ως επίσημη αρχή για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και της προστασίας των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλουν στην ανάπτυξη και στη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα στο πλαίσιο της διατροφικής πολιτικής της χώρας.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή θέτει έναν ακόμα προσανατολισμό, αυτόν της επιλογής της σωστής δίαιτας για την αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ., αναγνωρίζοντας τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας και τη συνεισφορά του μοντέλου της παραδοσιακής Ελληνικής διατροφής στην υγεία των καταναλωτών, αξιοποιεί το εθνικό και ενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο για τα τρόφιμα και αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις διατροφικών ερευνών και ενημέρωσης των καταναλωτών με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή τους.

Σταθερά δίπλα στους καταναλωτές, ο ΕΦΕΤ παρέχει συστηματική ενημέρωση τόσο για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της διατροφής όσο και για τις εθνικές δράσεις, όπως αυτές της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τη μείωση της διαιτητικής πρόσληψης αλατιού και της χρήσης μυρωδικών στο καθημερινό διαιτολόγιο.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΕΦΕΤ καλεί όλους τους καταναλωτές να αναπτύξουν συνειδητή και υπεύθυνη συμπεριφορά στη διαμόρφωση διατροφικών επιλογών βασισμένων στην ορθή ενημέρωση για την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των τροφίμων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο