Πως θα γίνει η επιλογή όσων πάρουν δωρεάν ρεύμα, επιδότηση ενοικίου και σίτισης

Εντός Απριλίου αναμένεται να βγει η υπουργική απόφαση, που θα ορίζει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις παροχές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δηλαδή για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την επιδότηση ενοικίου και την κάρτα σίτισης.  

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, στη συγκεκριμένη απόφαση θα καθορίζονται με σαφήνεια τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν και τα οποία θα προκύψουν με βάση το όριο φτώχειας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στη χώρα. 

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίστηκε από το υπουργείο Εργασίας, ότι στη συγκεκριμένη απόφαση, δεν θα υπάρχει αναφορά για τεκμήρια, που θα καθορίζουν την επιλογή των δικαιούχων. Όπως έγινε γνωστό, για την περίπτωση της παροχής ρεύματος, θα υπάρξει ρύθμιση για εκείνους τους δικαιούχους, που έχουν δημιουργήσει οφειλή, βάσει της οποίας κόπηκε το ρεύμα. Μια ρύθμιση, οι όροι της οποίας θα αποσαφηνιστούν από το υπουργείο Εργασίας. 

Το επίδομα ενοικίου, η κα Φωτίου ξεκαθάρισε ότι θα χορηγείται απευθείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τα περίπου 30.000 νοικοκυριά που θα επιλεγούν, να δηλώσουν στις αιτήσεις που θα υποβάλλουν και το IBAN του ιδιοκτήτη, όπου θα πιστώνονται τα όποια χρήματα. Η στήριξη θα κυμανθεί από 70 έως 220 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παροχή της δωρεάν σίτισης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τόνισε ότι θα καταβάλουν προσπάθεια, η διαδικασία να γίνει με τη χρήση μόνο μιας κάρτας. 

Ήδη το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους οργανισμούς, έτσι ώστε να γίνει η τελική επιλογή. Στόχος είναι να χορηγείται στους δικαιούχους, η συγκεκριμένη κάρτα, με την οποία θα αποκτούν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε συσσίτια, τα οποία θα διοργανώνονται είτε από την Εκκλησία, είτε από άλλους φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Η τελική επιλογή των δικαιούχων, θα γίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), αλλά και σε συνδυασμό με το TAXIS.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο