Στο Βλαχογιάννειο μαθητές του Λυκείου Θεσσαλονίκης του "Κέντρου"

Την Τρίτη 03-03-2015 οι μαθητές της Γ΄τάξεως του Λυκείου Θεσσαλονίκης του ΄΄Κέντρου΄΄ επισκέφθηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους εκδρομών, το οποίο σχολείο συνοδεύονταν από την διευθύντρια κ.Χαρίση Ευδοξία και τους δύο ακόμη συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ.κ.Γιακοπούλου Αικατερίνη και Τρανιά Ελένη. 

Η επίσκεψη του σχολείου ήταν εντυπωσιακή τόσο σε αριθμό μαθητών όσο και στο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές κατά την διάρκεια της ξενάγησης που τους έγινε από τον συλλέκτη και υπεύθυνο του μουσείου κ.Κανέλλο Ντόντο, καθώς η πληθώρα των εκθεμάτων εξέπληξε και ταυτόχρονα ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Η ξενάγηση λόγω του μεγάλου όγκου των μαθητών διήρκεσε άνω των τριών ωρών, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν και την ευκαιρία να επεξηγήσουν στους μαθητές τους πολλά ιστορικά γεγονότα που έχουν διδαχτεί στο σχολείο, και να τα ταυτίσουν με τα εκθέματα του μουσείου. 

Οι τελειόφοιτοι μαθητές εντυπωσιάστηκαν κυρίως από τις Ελληνικές στολές του 1940 και τις στολές του 1912-1913, όπου ορισμένοι εξ αυτών είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτές, ενώ άλλοι είχαν την ευκαιρία να φορέσουν και το φάριο των ευζώνων. 

Η επίσκεψη όπως πάντα έκλεισε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο