Παιδιά του κατηχητικού Ασωμάτων στο "Βλαχογιάννειο"

Την Κυριακή 26-4-2015 το κατηχητικό σχολείο Ι. Ναού Αρχαγγέλων Ασωμάτων επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης κ. Κανέλλος Ντόντος, όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων. 

Οι μαθητές με την συνοδό εκπαιδευτικό τους κ.Θεοδωράκη Δήμητρα αφού τελείωσε η ξενάγηση η οποία διήρκησε άνω των δύο ωρών, ζήτησαν να ενημερωθούν ιδιαίτερα για τον Μακεδονικό Αγώνα για την ιστορία του κτηρίου καθώς και της οικογένειας Βλαχογιάννη (δωρητές του κτηρίου) από τον κ.Ντόντο, όπως και έγινε. 

Στο τέλος η συνοδός εκπαιδευτικός κ.Θεοδωράκη υπό τύπου μαθήματος ανέλυσε διάφορα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Βέροιας, ταυτίζοντάς αυτά με τα ανάλογα εκθέματα του μουσείου, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές ζήτησαν να φωτογραφηθούν δίπλα στα εκθέματα που τους εντυπωσίασαν, που ήταν οι στολές των ευζώνων και των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. Η επίσκεψη τελείωσε με την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων αποτυπωμένες στο βιβλίο επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο