Τιμήθηκε η 193η Επέτειος Ολοκαυτώματος Νάουσας (βίντεο - φώτο)

Την 193η Επέτειο του Ολοκαυτώματός της, τίμησε η Ηρωική Πόλη της Νάουσας, την Κυριακή του Θωμά (19/4/2015), με Δοξολογία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Χώρο Θυσίας και παρέλαση συλλόγων, σχολείων και τμημάτων του Στρατού.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Παρόντες ήταν η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι βουλευτές Ημαθίας, οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας, Κώστας Καλαϊτζίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αντίστοιχα, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ημαθία, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Ημαθίας κ.α.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Χώρο Θυσίας, εκφώνησε ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, έριξε εντός του ποταμιού της Αράπιτσας στεφάνι και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Χώρου, από τις πολιτικές, τοπικές, στρατιωτικές αρχές και αρχές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής.

Μετά το τέλος της τελετής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, που παιάνισε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας και ψάλθηκε από διμοιρία της Β' Μοίρας Καταδρομών Νάουσας, ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την τελετή χαρακτήρισε ένα "συμβάν" με ηλικιωμένο - μέλος ένωσης αντιστασιακής οργάνωσης, ο οποίος έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στην "μαύρη επέτειο" της 21ης Απριλίου. Μάλιστα, αν και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, επέμεινε και έλαβε το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέφερε ότι πρέπει να μπει μάθημα εθνικής αντίστασης στα σχολεία.

Δείτε παρακάτω βίντεο με στιγμιότυπα από την τελετή και φωτογραφίες από την τελετή στον Χώρο Θυσίας:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο