ex-Αιρετικά: Κατάντησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ανούσιο όργανο μικροπολιτικής

Το γράψαμε και άλλες φορές, αλλά η... πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας μας επιβεβαιώνει. Κατώτερο των περιστάσεων, αδιάφορες έως φαιδρές παρουσίες και συζητήσεις, χωρίς παραγωγή έργου. Πολλάκις δε, "βήμα" για μικροπολιτικές εμφανίσεις για επίδοξους... εθνοσωτήρες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη (6/5), όπου, για ακόμη μία φορά, πέρασαν 5 ώρες συνεδρίασης χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, παρά μόνο για λόγους θεαθήναι και λαϊκίστικης - φαιδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το πρώτο θέμα, που το ανήγαγαν σε μείζον θέμα (έχοντας προφανώς μπερδέψει τον ρόλο τους και... "μεγαλοπιάνονται"), το ψήφισμα (μάθαμε τώρα, συνέχεια ψηφίσματα) για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Και τι δεν ειπώθηκε, μόνο τις... χαντζάρες δεν έβγαλαν. Ο λόγος; Ποιος θα φανεί πιο... υπερασπιστής των θυμάτων και πατριώτης ή πιο προοδευτικός και νηφάλιος.

Αποτέλεσμα; Πέρασε ακόμα ένα ψήφισμα, διατρανώσαμε την... εθνική μας ευαισθησία,  βγάλαμε λογύδρια, βρήκαμε την ευκαιρία να κοντραριστούμε, εκμεταλλευτήκαμε για ακόμη μία φορά τους νεκρούς, για μικροπολιτικούς λόγους. Κανείς δεν θα το διαβάσει καν, γιατί αυτή είναι η τύχη των ψηφισμάτων.

Να σιωπήσουμε; Να ξεχάσουμε; ΌΧΙ! Για να σας δώσουμε μια - κατά την άποψή μας - εξυπνότερη και αποτελεσματικότερη ιδέα, προτείνουμε να πιέσετε τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου να διδάξουν την Ιστορία στα παιδιά (με ιστορικά κριτήρια όμως, όχι με εθνικιστικές κορώνες). Μέσα από την ιστορική γνώση, αποδίδεται τιμή στους προγόνους. Θέλετε να πιέσετε και την ελληνική κυβέρνηση και θέλετε να σας ακούσει; Όταν έρχονται οι υπουργοί και άλλοι "επίσημοι" (που κατά καιρούς κάποιοι εξ υμών χειροκροτούσατε με πάθος), αντί να υποκλίνεστε και να χαμ(ζ)ογελάτε, θέστε το ζήτημα. Πιεστικά, συλλογικά, με σθένος. Ή, αν θέλετε, διοργανώστε εκδηλώσεις αφιερωμένες στους σκοπούς σας.

Βέβαια, εκεί υπάρχει μια... τεχνική δυσκολία. Δεν θα μπορείτε να φαίνεστε και να μιλάτε προσωπικά, δεν θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε την... ευαισθησία και τον απαράμιλλο πατριωτισμό σας.

Το δεύτερο θέμα, που επίσης κράτησε ώρες, το δάσος και αγρόκτημα Σφηκιάς. Ναι, σοβαρό θέμα, απασχολεί δεκάδες κατοίκων, που δεν μπορούν να δηλώσουν στον ΟΣΔΕ τα κτήματα που χρόνια καλλιεργούν, επειδή - τόσο απλά - ανήκουν σε άλλον.

Έλα, όμως, που ο άλλος ήταν ο συγχωρεμένος Γεώργιος Τζιτζικώστας, πατέρας του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, και πλέον η σύζυγός του αποθανόντος... Ενώ τόσα χρόνια το θέμα... σερνόταν (όλοι απόρρησαν γιατί τόσα χρόνια υπήρχε απραγία και τώρα υπάρχει τέτοια σπουδή), ξαφνικά, με μπροστάρη τον Σάκη Χειμώνα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζεύτηκαν 28 υπογραφές και... το κυνηγάνε.

Το κυνηγάνε πως; Με το αίτημα να συζητηθεί στο Δ.Σ. Βέροιας, το οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα... Ποιο θα ήταν το όφελος; Μα, φυσικά, η δημοσιοποίηση του θέματος και η πίεση προς την οικογένεια Τζιτζικώστα, ένεκα της πολιτικής του θέσης και των... προσδοκιών που φέρεται να έχει για την ηγεσία της ΝΔ.

Έξυπνα, ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο έριξε το... μπαλάκι σε αυτούς που τέθηκαν μπροστάρηδες στο θέμα (τους ΣΥΡΙΖΑΙους δηλαδή), δηλώντας την συμπαράστασή του, αλλά ζητώντας από τους βουλευτές να παρέμβουν στον ΣΥΡΙΖΑΙο αν. υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, για να δώσει λύση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, εκπρόσωπος των κατοίκων, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, Σάκης Αποστολόπουλος, δικηγόρος τους... Μια υπόθεση που έχουν αναλάβει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που, όμως, ξεκίνησαν ανάποδα... Αυτοί θα έπρεπε να δέχονται (ως "κυβερνητικοί") τα αιτήματα και όχι το αντίστροφο...

Κοντολογίς, παραγωγικό έργο από αυτό το θέμα; Μηδέν! Μόνο ευκαιρία για... "αγροτοπατερισμό"! 

Και, για να μην ξεχάσουμε την ευθύνη της διοικούσας παράταξης, τα υπόλοιπα θέματα, απλά διαδικαστικά... Όραμα; Ουσία; Αποτέλεσμα; Ώρες - ώρες, αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε να υπάρχει το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον τρόπο που λειτουργεί.

Ευτυχώς, κάποιες φορές υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, που λίγο απαλύνουν την απογοήτευση.


ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο