Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι (άρθρο)

ΑΡΘΡΟ: Διάβασα έκπληκτος στα Μ.Μ.Ε. ότι η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να διαθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής  για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όταν αυτό της ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη απαντώντας μάλιστα ότι η Βουλή δεν είναι δημόσια επιχείρηση. 

Δηλαδή η επικεφαλής του τρίτου σε σημασία θεσμού της χώρας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αρνείται να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα, αλλά όμως το κόμμα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στο οποίο ανήκει και ή ίδια ζητάει από όλους τους άλλους (δήμους, περιφέρειες, δημόσιες επιχειρήσεις κλπ) να συμβάλλουν αυτοί και μόνο. 

Αν αυτή η πληροφορία είναι αληθινή, τότε είναι το άκρον άωτον της πρόκλησης, της υποτίμησης των πολιτών που καλούνται μόνο αυτοί και πάλι να σηκώσουν τα βάρη της προσπάθειας,  ε! τότε έχουν χάσει το νόημα οι λέξεις. Βέβαια έχει εξήγηση η πράξη αυτή. Αν η κυρία αυτή διαθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής για τις ανάγκες της χώρας, δεν θα μπορεί να κάνει τις βολτούλες της στη Ρώμη εκπροσωπώντας βέβαια τη χώρα και "αναβαθμίζοντας τη διεθνή της θέση", ούτε φυσικά θα μπορεί να παραβρίσκεται στη Μόσχα δίπλα σε διεθνείς ηγέτες και να φωτογραφίζεται "αποπνέοντας κύρος και σοβαρότητα", ενώ πιθανόν δεν θα μπορεί να λάβει και την αμοιβή της. 

Δεν  είναι να απορεί κανείς με τέτοιες πράξεις από την κ. Πρόεδρο η οποία στη μέχρι τώρα θητεία της το μόνο που έχει καταφέρει είναι να απασχολεί την δημοσιότητα με τζάμπα μαγκιές. Μετά απορούν γιατί πλήττεται το κύρος της Βουλής και των βουλευτών. Αν υπήρχε διαδικασία καθαίρεσης αυτή θα έπρεπε ήδη να ξεκινήσει για την κ. Πρόεδρο της Βουλής.

Σταματώ όμως εδώ διότι αν γράψω αυτά που σκέφτομαι από την αγανάκτηση μου, σίγουρα θα διανυκτερεύσω στο κρατητήριο για προσβολή θεσμών (τρομάρα τους).

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο