8ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών στη Νάουσα (27-28/6)

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας καθώς σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ανέλαβε να πραγματοποιήσει το 8ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών, σε συνδιοργάνωση με τον Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στο Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, θα συμμετάσχουν πάνω από 50 αποστολές με συνολικά 1000 χορευτές, από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη Κρυστάλλη Κωνσταντινίδου , η οποία ήταν η γυναίκα που πρωτοστάτησε το 1975 στην ίδρυση του πρώτου χορευτικού τμήματος, του συλλόγου, έραψε ποντιακές φορεσιές και άφησε, στην ουσία, την δική της σφραγίδα, στην μακρόχρονη ιστορία της Ευξείνου Λέσχης. Στο πρόσωπο, αυτής της γυναίκας, τιμάται όλη η πρώτη γενιά των Ελλήνων του Πόντου που εγκαταστάθηκαν στην Νάουσα μεταφέροντας στην νέα τους Πατρίδα τα βιβλία της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Φροντιστηρίου Αργυρούπολης του Πόντου.

Επίσης, στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο τις δύσκολες τούτες στιγμές που περνάει ο τόπος, η Εύξεινος Λέσχη αποφάσισε να βοηθήσει με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, συγκεντρώνοντας στο χώρο του φεστιβάλ τις δύο αυτές μέρες , τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια. Τέλος, σε εμφανή σημεία του φεστιβάλ θα συγκεντρωθούν καπάκια από νερά και αναψυκτικά για τον Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής και ισχύει και για τις δύο ημέρες, που θα λάβει χώρα το φεστιβάλ: 

5:00 μ.μ. Άφιξη των αποστολών στο κτίριο «Τουρπάλη» (Πεζόδρομος Διονυσίου Σολομού, πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη) και ξενάγησή τους στην ιστορική συλλογή και στην έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα» της κας Λένας Σαββίδου.

6:30 μ.μ. Παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων, με τα λάβαρά τους, από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Νάουσας. Θα ακολουθήσει φόρου τιμής, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην κεντρική πύλη του πάρκου.

7:00 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο