Ανασφάλιστοι ΟΑΕΕ Ημαθίας: Για ακόμη μια φορά οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες πληρώνουν την κρίση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ "ΔΙΕΚΔΙΚΩ": 

Για ακόμη μια φορά οι Ελεύθεροι  Επαγγελματίες πληρώνουν την κρίση.
Για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο μετά την νέα συμφωνία, με αποτέλεσμα νέες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν και να προστεθούν στις ήδη 250.000, γεγονός που αποτελεί απ΄ευθείας βολή  θανάτου για την οικονομία της χώρας, προσθέτοντας χιλιάδες νέους ανέργους.

 - Η αύξηση του φόρου από το 26% στο 29
- Η αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75% για τις επιχειρήσεις
- Η αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα από το 13% στο 23% καθώς και η επιβολή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που έως σήμερα είχαν απαλλαγή (εκπαιδευτήρια) είναι μέτρα υφεσιακά που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία και της ανάπτυξης του τόπου  αλλά και στην είσπραξή των.

ΖΗΤΟΥΜΕ:
 1) Να μην ισχύσει η αύξηση του συντελεστή φορολογίας
2) Η αύξηση της προκαταβολής φόρου
3) Η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα  μειώνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, έχοντας άμεση αρνητική επίπτωση στο εισόδημά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΜΕ,ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ:

1) Να μην αλλάξει τίποτα στο καθεστώς των ρυθμίσεων προχωρώντας σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις  (π,χ, για τον ΟΑΕΕ πάγωμα οφειλών προηγούμενων ετών, αφαίρεση προσαυξήσεων και εισφορών για τον κλάδο υγείας όσο δεν θεωρούταν το βιβλιάριο από τον ΟΑΕΕ κ.λ.π.)
2) Να μην επανέλθει όπως ζητά η Τρόικα ο νόμος για την προσωποκράτηση για οφειλές στα ταμεία και στην εφορία
3) Να μην επανέλθουν οι κατασχέσεις για περιουσιακά στοιχεία των ελεύθερων επαγγελματιών.
Μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την νέα συμφωνία, δεν θα σταθούμε άπραγοι, θα αμυνθούμε με οποιοδήποτε τρόπο και αν χρειαστεί .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΝΑΟΥΣΑΣ, ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΞΙ, ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ κ.λ.π.) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο