Ανασκόπηση 1ης χρονιάς της πρωαγωνιστικής ομάδας κολύμβησης του Πήγασου Ημαθίας

Στις 30 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Island (2ο χλμ. Βέροιας – Βεργίνας) η ετήσια γιορτή για το κλείσιμο της πρώτης χρονιάς της προαγωνιστικής ομάδας κολύμβησης του Πήγασου Ημαθίας.

Οι 26 αθλητές και αθλήτριες της ομάδας, μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, χάρηκαν τον ήλιο και το νερό και απέδειξαν πως πάνω από όλα είναι παιδιά. Με όση υπευθυνότητα και αν αγωνίζονται όλη τη χρονιά, όση προσπάθεια και αν κάνουν για να βελτιώσουν την τεχνική τους και τους χρόνους τους, εκτός προπόνησης παραμένουν παιδιά και φροντίζουν να περνούν καλά με τους φίλους και συναθλητές τους σε κάθε ευκαιρία.

Στον αγωνιστικό τομέα η χρονιά αυτή – που ήταν και η πρώτη του συλλόγου – είχε πολλές συγκινήσεις. Ξεκίνησε με την έναρξη των ξηρών προπονήσεων τον Σεπτέμβριο του 2014 στο ΔΑΚ Βέροιας στο Μακροχώρι. Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησαν και οι προπονήσεις στο νερό, στο Δημοτικό κολυμβητήριο Νάουσας. Η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 30 Νοεμβρίου, με πολύ καλά αποτελέσματα. Η επόμενη ήταν πριν τα Χριστούγεννα στην Πτολεμαΐδα όπου η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση. 

Με την αλλαγή του έτους στην ημερίδα προαγωνιστικών δοκιμάστηκαν πολλά νέα στυλ. Αρχές Φεβρουαρίου στην έδρα μας, στο δημοτικό κολυμβητήριο Νάουσας η προαγωνιστική ομάδα κατέκτησε την 2η θέση. Στο τέλος Φεβρουαρίου η συμμετοχή της ομάδας στους διεθνείς αγώνες του Βερολίνου γιορτάστηκε με την κατάκτηση δύο μεταλλίων. Μία εβδομάδα αργότερα στους χειμερινούς αγώνες στην Θεσσαλονίκη δοκιμάστηκαν και άλλα νέα στυλ για την προετοιμασία των αθλητών. Τον Απρίλιο στην Καβάλα οι αθλητές της ομάδας κατέκτησαν 23 μετάλλια και κατέρριψαν 34 ατομικά ρεκόρ. Τον Μάιο – στην σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς – στους διεθνείς αγώνες Λευκός Πύργος, αθλητής της ομάδας κατέρριψε την πρώτη πανελλήνια επίδοση όλων των εποχών στα 100 μέτρα ύπτιο. Στην τελευταία διοργάνωση της χρονιάς, τους θερινούς αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση πίσω από τον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ και μπροστά από ιστορικούς συλλόγους.

Συνοπτικά η χρονιά αυτή έφερε 2 ομαδικά και 2 ατομικά κύπελλα, 65 χρυσά μετάλλια, 39 ασημένια μετάλλια και 38 χάλκινα μετάλλια. 1 πρώτη πανελλήνια επίδοση όλων των εποχών (100 μέτρα ύπτιο ΑΓ-10) και 4 πρώτες πανελλήνιες επιδόσεις για φέτος (50 μέτρα ύπτιο ΑΓ-12, 50 μέτρα πρόσθιο ΚΟ-12, 50 μέτρα ελεύθερο ΑΓ-10 και 100 μέτρα ύπτιο ΑΓ-10), 3 δεύτερες πανελλήνια επίδοση φέτος (100 μέτρα ύπτιο  ΑΓ-12, 100 μέτρα ελεύθερο ΑΓ-10, 50 μέτρα ύπτιο ΑΓ-10), 2 τρίτες πανελλήνια επίδοση φέτος (50 μέτρα πεταλούδα ΑΓ-10, 200 μέτρα μικτή ατομική) και 3 πρώτες πανελλήνιες επιδόσεις σε ομαδικά αγωνίσματα ( 4Χ50 μέτρα ελεύθερο ΑΓ-10, 4Χ100 μέτρα ελεύθερο ΑΓ-10, 4Χ50 μικτή ατομική ΑΓ-10).

Μετά το τέλος της γιορτής ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Αμπατζίδης δήλωσε: ”Πολλά μπράβο αξίζουν σε όλα τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας για τις φετινές τους επιτυχίες. Επιτυχίες που ήρθαν από μεγάλη προσπάθεια των παιδιών έχοντας παράλληλα υπομονή – επιμονή και δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό. Πλέον ο μοναδικός στόχος είναι ξεκούραση και παιχνίδι”

Η ομάδα αποτελείται από τους αθλητές και τις αθλήτριες:

12 ετών  Ίτσκου Ελένη, Μπρούσα Βιβιάννα, Σμέρνου Φανή, Τσανακτσίδου Βασιλική, Αντωνιάδης Θεόδωρος, Πασίδης Απόστολος, Πράγιας Αναστάσιος-Θεόδωρος.
11 ετών Μπόγκοτς Ελένη-Μιχαέλα, Τριγώνη Χριστίνα, Αντωνιάδης Βασίλης, Αποστολίδης Γιώργος, Ζέζιος Γιώργος, Τσανακτσίδης Άγγελος.
10 ετών Παπαδοπούλου Σταυρούλα-Μαρία, Δοβλέτογλου Γεώργιος-Ιωάννης, Θυμιόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Φίλιππος-Τηλέμαχος, Μπρούσας Αλέξανδρος, Πασίδης Χαράλαμπος, Τσεναλίδης Γεώργιος.
9 ετών Αντωνιάδου Ελένη, Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη, Μπαϊρακτάρη Στέλλα, Οικονομίδης Νικόλαος και Παναγιωτίδης Γιώργος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο