Η πρόταση του ΚΚΕ για το Δημοψήφισμα (συγκριτικός πίνακας)

Στο ερώτημα γιατί το ΚΚΕ δεν στηρίζει το «όχι» της κυβέρνησης και καλεί το λαό να ψηφίσει τη δική του πρόταση, αφού αυτή δεν περιλαμβάνεται στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, απαντάμε:

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θέτει ένα ψεύτικο - εκβιαστικό δίλημμα σε βάρος του λαού. Ζητάει απ' το λαό να επιλέξει ανάμεσα στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και την πρόταση της κυβέρνησης. Ετσι θα ερμηνευτεί το «όχι» απ' την κυβέρνηση που λέει ότι πάλι θα διαπραγματευτεί μέσα στην ΕΕ για μια βελτιωμένη συμφωνία, ότι είναι «ναι» στη δική της πρόταση, «ναι» στην ΕΕ. Αυτό είπαν τα στελέχη τους απ' την πρώτη στιγμή. Τι ερώτημα θέτει στην ουσία το δημοψήφισμα; Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑικο μνημόνιο των 8 δισ.. ή το τροϊκανό των 9 δισ; Και ουσιαστικά βάζει το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, με ποιο μνημόνιο θα τον σφαγιάσουν. Καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν' απορρίψει τα μνημόνια, σε όλες τις εκδοχές τους. Να μη διαλέξει δηλαδή μνημόνιο.

Γι' αυτό το λόγο το ΚΚΕ πρότεινε στη Βουλή, στο δημοψήφισμα να μπουν και τα ερωτήματα: ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κατάργηση μνημονίων και το αρνήθηκε η κυβέρνηση. Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους και ο δήθεν σεβασμός τους στη λαϊκή θέληση.

Το πραγματικό, γνήσιο «ΟΧΙ» είναι η πρόταση του ΚΚΕ, που είναι όχι στα μνημόνια και την ΕΕ. Και αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ. Να διαμορφωθεί ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αντίστασης στην ΕΕ.

Μπορεί ν' απέκλεισαν αυτήν τη πρόταση απ' το δημοψήφισμα, το πολιτικό ρεύμα όμως και το μήνυμα που στέλνει δεν μπορούν όσο κι αν θέλουν να το ακυρώσουν. Αυτό καλούμε το λαό να κάνει, χωρίς φόβο, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς τόσο των ξένων όσο και της κυβέρνησης, απορρίπτοντας το μονόδρομο που λέει εδώ θα μείνουμε και θα παζαρεύουμε τη φτώχεια μας. Η απάντηση είναι: Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το συγκριτικό πίνακα των μέτρων συγκυβέρνησης και ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο