Με πλειοψηφία η εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση - Σοβαρό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ με απώλεια "δεδηλωμένης"

Με 251 "ΝΑΙ", 32 "ΟΧΙ", 8 "ΠΑΡΩΝ" και 10 απουσίες, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για διαπραγμάτευση και σύναψης σύμβασης με τον ESM (η παροχή εξουσιοδότησης προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο), με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα "δεδηλωμένης", καθώς 10 βουλευτές του κόμματος του Αλέξη Τσίπρας ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και ΟΧΙ (8 και 2, αντίστοιχα) και 5 απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα, «ΟΧΙ» στην πρόταση ψήφισαν η βουλευτής Μεσσηνίας, Έλενα Ψαρρέα, και η βουλευτής Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη

«Παρών» δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και οι βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση, Σταθάς, Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας και Στάθης Λεουτσάκος.

Απόντες από τη ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή.

Μάλιστα οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου  συνέταξαν κοινή επιστολή που εξηγούν πως "η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας", όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο