"Πλήγμα" στην πορεία εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Βέροια

Αρνητική εισήγηση έκανε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δ. Βέροιας για τη β' φάση της κυκλοφοριακής μελέτης της Βέροιας, καθώς υπήρξαν 4 κατά και 3 υπέρ της εφαρμογής της. 

Πριν την ψηφοφορία, προηγήθηκε η παρουσίαση της μελέτης, που αφορά δρόμους εκτός του κέντρου της Βέροιας, ενώ εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις από πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς και του Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας, Ανδρέα Καλογερόπουλου.

Στην ουσία, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν απαιτείται, δηλαδή, η έγκρισή της για την περαιτέρω εφαρμογής της. Ωστόσο, αποτελεί το πρώτο "πλήγμα" στην επιχειρούμενη εφαρμογή της.

Στην επόμενη φάση, θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας (το "τοπικό" συμβούλιο της πόλης της Βέροιας, δηλαδή), ενώ στη συνέχεια το θέμα θα πάει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία και θα συντάξει το σχετικό εισηγητικό, το οποίο θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Να σημειωθεί ότι πέραν των μελών της παράταξης του Δημάρχου, η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών - φορέων που μετέχουν στην Επιτροπή, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης (που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μονοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο