Συγκροτήθηκε η τομεακή επιτροπή ψυχικής υγείας (Τ.Ε.Ψ.Υ) Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας - Κιλκίς

Συμμετέχουν ο κ. Ηλίας Γραμματικόπουλος, Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε «ΔΕΣΜΟΣ» Ημαθίας και ο κ. Γιώργος Σαλιάγκας, Πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας.

Με απόφαση του Υπ. Υγείας, συγκροτήθηκαν οι διευρυμένες πλέον Τομεακές Επιτροπές Ψυχικής Υγείας (Τ.Ε.Ψ.Υ.) Ενηλίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην επταμελή Τ.Ε.Ψ.Υ. Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας – Κιλκίς, συμμετέχουν  ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής και Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» Ημαθίας κ. Ηλίας Γραμματικόπουλος και ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας.

Η συμμετοχή των δύο παραπάνω συμπολιτών μας και εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας, θεωρείται σημαντική επιτυχία, καθώς ποτέ άλλοτε στη μέχρι πρόσφατα Τ.Ε.Ψ.Υ. Πιερίας – Ημαθίας δεν συμμετείχε εκπρόσωπος του Νομού μας!

Πρόεδρος της Τ.Ε.Ψ.Υ. είναι ο κ. Ξυλάς Δημήτριος, Ψυχίατρος –Συντονιστής Δ/ντής Ε.Σ.Υ., Δ/ντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κατερίνης και μέλη η κ. Ρομποτή Πηνελόπη, Παιδοψυχίατρος του Κ.Ψ.Υ. Κατερίνης, ο κ. Κάλφας Δημήτριος Ψυχίατρος του Γ.Ν. Γιαννιτσών, η κ. Μπαλλή Γεωργία, Νοσηλεύτρια Ψ.Υ. του Γ.Ν. Γιαννιτσών και ο κ. Στυλόπουλος Ελευθέριος Ψυχίατρος, υπ. του Οικοτροφείου «ΕΠΟΧΗ».

Ο ρόλος των Τ.Ε.Ψ.Υ. είναι πολύ σημαντικός και ουσιαστικός , αφού :
- Εποπτεύουν, παρακολουθούν και αξιολογούν τις υφιστάμενες Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.)
- Γνωμοδοτούν στον Υπουργό για την τροποποίηση των Οργανισμών στα Γ.Ν. για τις Μ.Ψ.Υ.
- Προτείνουν, εισηγούνται ή γνωμοδοτούν για τη σύσταση Μ.Ψ.Υ. στο δημόσιο τομέα και για την άδεια ίδρυσης Μ.Ψ.Υ. του ιδιωτικού τομέα
- Διαμορφώνουν προτάσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ατόμων με χρόνιες ψυχικές διαταραχές, την αποϊδρυματοποίηση και την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.
- Διαμορφώνουν και προάγουν διατομεακές συνεργασίες με άλλες υπηρεσίες και φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Προστασίας.
- Υποβάλλουν Ετήσιες Εκθέσεις για το έργο τους στον Υπουργό Υγείας.

Ευχόμαστε και επιθυμούμε την άμεση λειτουργίας της Τ.Ε.Ψ.Υ. , για την προώθηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, τόσο στο επίπεδο των δομών όσο και στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Για το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
        Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας
Σαλιάγκας Γιώργος                                                              Μαρία Ντέντου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο