Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βεροίας - Κουρά Μοναχού και Χειροτονία Διακόνου

Το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, εορτη κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Πανρτελεήμων.

Την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά  χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου παρουσία του Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμoνος.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου Παπαμανώλη από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου αρχιμ. Εφραίμ, λαμβάνοντας το όνομα Εφραίμ.

Την Δευτέρα  το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Σεβαστείας κ. Δημητρίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου και των Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Τζιουρτζίου κ. Αμβροσίου (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Επίσης τελέστηκε η εις διάκονο χειροτονία του μοναχού Παϊσίου Παλαιά, ο οποίος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο