"Αγώνας" για τις κενές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία - Τι ισχύει για τα άλλα κόμματα

Μια ή και περισσότερες θέσεις "αδειάζουν" από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, καθώς ο μεν Κώστας Λαπαβίτσας, που κατείχε την πρώτη θέση, έχει ήδη παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρησε στην "Λαϊκή Ενότητα" του Π. Λαφαζάνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, που διαφοροποιήθηκαν και ως εκ τούτου, δεν θα είναι και πάλι στον συνδυασμό.

Από την άλλη, η ΝΔ δεν απασχολεί ιδιαίτερα την ειδησεογραφία, καθώς οι μεν τρεις πρώτοι υποψήφιοι (Βεσυρόπουλος, Τσαβδαρίδης, Μπαρτζώκας) δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μετακινηθούν από την σειρά που εκλέχθηκαν, ενώ το μόνο ενδεχόμενο αλλαγής, καθαρά για τα "μάτια του κόσμου", είναι σε μία από τις υπόλοιπες θέσεις, απλά και μόνο για να εκπροσωπηθεί η περιοχή της Νάουσας.

Και αν στη ΝΔ το ενδιαφέρον είναι μειωμένο από δημοσιογραφικής άποψης, δεν ισχύει το ίδιο με τα υπόλοιπα κόμματα... Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιθανό να δούμε να επαναλαμβάνεται το σκηνικό του Ιουνίου του 2012, όπου το τότε πρώτο κόμμα (ΝΔ) εξέλεξε τρεις βουλευτές, το δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, είχε ποσοστό κάτω από 25%) και το τρίτο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) δεν πήραν καμία έδρα, καθώς την έδρα πήρε το τότε 4ο κόμμα (ΑΝ.ΕΛ.).

Συνεπώς, δεν αποκλείεται, αν η ΝΔ στην Ημαθία καταποντιστεί (ή έστω χάσει 4 % και πέσει κάτω του 25%), να δούμε να εκλέγεται βουλευτής από άλλα μικρότερα κόμματα (Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, ΧΑ κ.λπ).

Όπως και να έχει, οι διεργασίες και τα... όνειρα άρχισαν να φουντώνουν και μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα κορυφωθούν...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο