"Απαγορεύεται" να γεννήσεις στη Βέροια...

Μετά τα συνεχόμενα 10ήμερα που η γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Βέροιας δεν θα εφημερεύει (αυτή τη φορά από 21 έως 31 Αυγούστου 2015) και με τα πολλά παράπονα σε βάρος ιδιωτών γυναικολόγων, που έχουν... ψωμοτύρι τις καισαρικές και τις διακοπές κύησης, εύλογα ένα νέο ζευγάρι που επιθυμεί να κάνει παιδιά, αποφεύγει να "μπλέξει" στη Βέροια.

Δυστυχώς, η εναλλακτική επιλογή είναι οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ή άλλων μεγάλων πόλεων, που ωστόσο, παρά την κρίση που έριξε τις τιμές, συνεχίζουν να κοστίζουν ακριβά...

Όπως είναι γνωστό, πέρασαν τα χρόνια που ο κόσμος ήταν αγράμματος και οι γιατροί έλεγαν ό,τι ήθελαν, χωρίς κριτική σκέψη.

Ωστόσο, οι γεννήσεις με καισαρική τομή (και μια σειρά άλλων... παρεμβάσεων) συνεχίζουν να χτυπάνε "κόκκινο" στη Βέροια, όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας, για δύο πολύ απλούς λόγους: Για παραπάνω χρήματα σε ιδιωτικές κλινικές και γιατρούς και για συντομία χρόνου (οι λόγοι ή συνδυάζονται ή ισχύει ένας από αυτούς, κατά περίπτωση).

Ωστόσο, μπρος στην αγωνία για την υγεία του παιδιού και της μητέρας, η εμπιστοσύνη στους γιατρούς γίνεται "τυφλή" και η τσέπη... αδειάζει.

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι γιατροί έτσι, αλλά πρέπει κάποτε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία (εάν λειτουργούν οι κλινικές τους), το "μαχαίρι" στις γυναίκες πάει σύννεφο.

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά κατέχοντας σχετικές εμπειρίες, συστήνω προς τις εγκυμονούσες (και τους συζύγους τους) τα παρακάτω:

- Ρωτήστε άλλες γυναίκες που είχαν τον/την γιατρό που επιλέξατε

- Μάθετε για τα ποσοστά του/της, σε καισαρικές και φυσιολογικές γέννες (πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία να είναι φυσιολογικοί τοκετοί, αλλιώς μιλάμε για "χασάπη" και όχι μαιευτήρα - γυναικολόγο)

- Αν ο/η γιατρός σας αναφέρει σοβαρό πρόβλημα που επιβάλει διακοπή κύησης, μην το ρισκάρετε... Ρωτήστε και τη γνώμη άλλων γιατρών... 1 στο εκατομμύριο να κάνει λάθος ο/η γιατρός, δεν θα είναι κρίμα που το παιδί σας χάθηκε από... στατιστικό λάθος; 

- Γενικά, σεβόμαστε τον/την γιατρό, του/της εναποθέτουμε τη ζωή μας και του παιδιού μας, αλλά δεν υπογράφουμε εν λευκώ. 

Και αυτό, επειδή ανάμεσά μας ζουν και οι γιατροί που έχουν το χρήμα πάνω από την εμβρυακή ζωή και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τα 50ρικα, της επίσκεψης και τα πολλά παραπάνω των επεμβάσεων να είναι καλά...


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο