Αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος - Οι λόγοι

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Π. ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.: Η προειλημμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ  για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, παρά την ισχνή επικράτηση με διαφορά 5 ψήφων επί των παρόντων στην Κεντρική επιτροπή, και σε αντίθεση με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της, καθώς επίσης και του τρόπου με την οποία πάρθηκε- παρά την ρητή  θέση του καταστατικού μας, ότι η εκλογική τακτική καθορίζεται από το διαρκές συνέδριο του κόμματος- αποτελεί ένα σοβαρό Δημοκρατικό ολίσθημα και καταδεικνύει τον μοναδικό λόγο της βεβιασμένης αυτής απόφασης.

Η πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές ήταν το αποτέλεσμα μιας φανατικής προσήλωσης και εμμονής των δανειστών σε πολιτικές αποδεδειγμένα υφεσιακές και αποτυχημένες αλλά και λαθών που διέπραξε η ελληνική πλευρά παγιδευμένη σε προσωπικές στρατηγικές πολιτικών στελεχών της και σε ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά. Την τελευταία στιγμή η ρεαλιστική στροφή της κυβέρνησης και ιδίως του πρωθυπουργού απέτρεψαν την επιστροφή στην δραχμή που θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο ,θα βαλκανοποιούσε την χώρα και θα βύθιζε τον Ελληνικό λαό σε μόνιμη φτώχεια.

Η συμφωνία στην οποία  κατέληξε η κυβέρνηση ήταν βαριά.

Αλλά αν συνοδευτεί με μια πολιτική που θα λειτουργεί ως αντίρροπο στην λιτότητα, μαζί με μια πολιτική ανάπτυξης και μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους μπορεί να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις να γυρίσει η χώρα σελίδα.

Σήμερα έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη ημέρα.

Οι δυνάμεις του παλαιού κατεστημένου που οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική εξαθλίωση ή οι δυνάμεις με προοδευτικό πρόσημο που θα οδηγήσουν την χώρα  στην έξοδο από τον θανάσιμο κύκλο της ύφεσης?

Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο να αντιπολιτεύεται αλλά ικανή να κυβερνά με ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη.

Και σε αυτήν την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι μας αφήνοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες ,σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις μου αποχωρώ από την ΔΗΜΑΡ και συντάσσομαι στην προσπάθεια της προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης του τόπου μας, σαν την μοναδική λύση από το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που περιήλθε η χώρα μας.

ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
τ . υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο