Αρχές Σεπτέμβρη η ανακοίνωση δικαιούχων για βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (μέσω ΕΣΠΑ), που αφορά τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι τουλάχιστον ίσος με πέρσι, αν όχι και αυξημένος, γεγονός που ανακουφίζει χιλιάδες οικογένειες ωφελουμένων, ενώ η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου 2015, πιθανότατα έως τις 7 του μηνός.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο των πολιτικών του προτεραιοτήτων για την ενίσχυση του κοινωνικού τομέα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών τους ανταποκρίθηκε θετικά στην αυξημένη ζήτηση των πολιτών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2015-2016 όσο περισσότερων δομών και παιδιών.

Συγκεκριμένα, για τη φετινή χρονιά επιτεύχθηκε αύξηση, σε σχέση με πέρσι, του συνολικού αριθμού του προσωπικού που υπηρετεί, μέσω ανανεώσεων συμβάσεων και νέων προσλήψεων, στις δομές των ΟΤΑ α΄ βαθμού κατά  40% περίπου ενώ, για τις δομές των ΝΠΙΔ των δήμων κατά 10% περίπου.

Σε ότι αφορά τις συμμετέχουσες δομές παρουσιάζεται φέτος μία μικρή αύξηση ενώ αναμένεται να καλυφθεί τουλάχιστον ίσος αριθμός θέσεων με πέρσι.

Τα οριστικά αποτελέσματα επιλογής αναμένεται να αναρτηθούν από την ΕΕΤΑΑ στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη προκειμένου να ξεκινήσει η φοίτηση των μικρών παιδιών τη νέα σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των οφειλόμενων δόσεων στους φορείς και στις δομές που συμμετείχαν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2014-2015, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης από εδώ και στο εξής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο