Έτοιμοι για δυναμικές αντιδράσεις εμφανίστηκαν εκπρόσωποι αγροτών στη Βέροια

Σύσκεψη εκπροσώπων αγροτοσυνδικαλιστών εκπροσώπων συνεταιρισμών και φορέων του αγροτικού κόσμου από την κεντροδυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε απόγευμα της Τρίτης (12/8), στο ξενοδοχείο "ΑΙΓΕΣ Μέλαθρον", στη Βέροια.

Επί τάπητος τέθηκαν το φορολογικό και το ασφαλιστικό τα οποία όπως τονίστηκε σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών και την συμμόρφωση προς αυτές της κυβέρνησης βάζουν κυριολεκτικά ταφόπλακα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. 
Στην συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», εισηγητής ήταν ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «επιβάλλουν μέτρα χωρίς να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα». Τόνισε επίσης ότι ο αγροτικός κόσμος δεν έχει αντίρρηση στο να φορολογηθεί αλλά απαιτεί  μια δίκαιη φορολόγηση. 

Όπως υπογράμμισε, οι επόμενες κινήσεις θα είναι συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία αγροτικής ανάπτυξης και οικονομικών ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις τους και στην περίπτωση που επιμένουν στην καταστροφική και άδικη υπερφορολόγηση θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικούς φορείς από Νομούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «είμαστε στα πρόθυρα να γίνουμε οι κολίγοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Όπως τονίστηκε επίσης προεκλογικά τα αιτήματα που είχαν τεθεί έγιναν κυβερνητικό πρόγραμμα της παρούσας κυβέρνησης αλλά έμειναν ως υποσχέσεις και... πρόγραμμα.

Πηγή: Verianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο