Για όργιο παράνομης διακίνησης ροδάκινων μιλά η Φρ. Καρασαρλίδου - Κάλλιο αργά...

Το θέμα της παράνομης διακίνησης φρούτων – ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας θέτει η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, με ερώτησή της στη Βουλή. 

Ερώτηση, που ήρθε μετά από την παρέμβαση του γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και προέδρου της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίης, Δημήτρη Χαμπίδη. Όπως και να έχει, τα δύο πολιτικά πρόσωπα της συγκυβέρνησης άργησαν... λιγάκι, καθώς η μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή της Ημαθίας και Πέλλας σε ροδάκινα, έχει ολοκληρωθεί... Του χρόνου, η παρέμβαση νωρίτερα!

Στην ερώτηση η βουλευτής τονίζει:

Αυτό το χρονικό διάστημα οργιάζει η παράνομη διακίνηση φρούτων – ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας  μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων, διακινητών και μεταφορέων, οι οποίοι  φορτώνουν ροδάκινα απ’ ευθείας  από τα χωράφια, με ανύπαρκτα η ανεπαρκή παραστατικά. Η διαδικασία αυτή είναι παράνομη, διότι δεν τηρούνται οι κανόνες  και διατάξεις της εμπορίας, του ανταγωνισμού, του φορολογικού δικαίου, της ποιότητας, της φυτοϋγείας και άλλων πολλών. Η απουσία του οποιουδήποτε ελέγχου είναι  παντελής.

Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

Α)Το Δημόσιο να χάνει έσοδα.
Β)Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών, των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής.
Γ)Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για την τήρηση των κανόνων της αγοράς με βάση την νομοθεσία  για την οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμούς, Διεπαγγελματικές, Κέντρα παραλαβής,  κλπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική  της.

 Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Προτίθενται να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να παταχθεί το εν λόγω φαινόμενο;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο