Με λαμπρότητα οι εορτασμοί στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία

Το Σάββατο 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στη Καστανιά του Βερμίου.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά, να λειτουργηθούν, να λάβουν μέρος στη λιτανεία και να χαρούν το μεγάλο πανηγύρι με τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού.
Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας αποδόθηκε τιμητική διάκριση (χρυσό σταυρό Σουμελιωτίσσης) στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαο Ταλιαδώρο για την εν γενεί προσφορά του και τις υπηρεσίες του προς την Παναγία Σουμελά. 
Επίσης, δόθηκε και η καθιερωμένη υποτροφία σε μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το 2003.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος και τρισάγιο στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο