Νίκησε με 2-1 η ΒΕΡΟΙΑ τον ΠΑΟΚ στο φιλικό ματς της Παρασκευής (14/8)

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι που έδωσε η «Βασίλισσα του βορρά» ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, δείχνοντας καλά στοιχεία ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με σκορ 2-1 του Π.Α.Ο.Κ. στο Δημοτικό στάδιο της πόλης και έδειξε πιο "δεμένη" και έτοιμη να ξεκινήσει τον φετινό «μαραθώνιο».

Αγωνιστικά οι βεροιώτες ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και με κινητήριους μοχλούς τους Αμπντούν και Μαγιέφσκι ήταν αυτοί που επισκέπτονταν με απειλητικότερες διαθέσεις την εστία των φιλοξενουμένων, παρότι οι τελευταίοι είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους.

Στο 9’ ο Πέλκας έδιωξε προ του Μπαλάφα που ετοιμαζόταν να σκοράρει, ενώ στο 23’ οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ με τον Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Αμπντούν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν!

Στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. είχαν ένα σουτ με τον Κουλούρη στο 18’ που έφυγε πολύ άουτ .

Μετά το 30’ οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί δίχως όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Καντιμοίρη.

Στο 31’ η κεφαλιά του Τζιόλη έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 36’ ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας» έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ροντρίγκες.

Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία. Στο 41’ ο Βεργώνης έπιασε μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Όλσεν, ενώ στο 44’ η κεφαλιά του Ροντρίγκες έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε με διαφορετική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Γιώργο Γεωργιάδη που έκανε δύο μόλις αλλαγές, περνώντας τους Παυλίδη και Τσουμάνη στην θέση των Βεργώνη και Γιαννούλη.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο 45λεπτο έπεσε κατακόρυφα, με τον «δικέφαλο» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Αντίθετα η ΒΕΡΟΙΑ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τάτο στο 63’ να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κοντινό σουτ!

Τελικά στο 73’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τέρμα του Ζάιρο, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των παικτών της «Βασίλισσας» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη γράφοντας το 1-1.

Ωστόσο οι βεροιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με την συμπλήρωση 90 λεπτών πέτυχαν το νικητήριο τέρμα με εκπληκτικό σουτ του Μερεμπασβίλι!

Το φιλμ του αγώνα

9’ Γέμισμα του Αμπτούν με φάουλ, ο Εντζεγκέλε πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Πέλκα να διώχνει σε κόρνερ προ του Μπαλάφα που ερχόταν επικίνδυνα.

18’ Δυνατό συρτό σουτ του Κουλούρη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.

21’ Μετά από δυνατό πλάγιο του Μαλόν, ο Κόστα έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Μαγιέφσκι που λίγο έξω από την περιοχή έπιασε μονοκόμματο σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια!

23’ Μετά από κόρνερ του Αμπντούν από αριστερά, ο Ναζλίδης πρόλαβε τον Όλσεν στην έξοδο και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-0 για τη «Βασίλισσα»!

31’ Κόρνερ από δεξιά του Κάτσε, ο Τζιόλης στην «καρδιά» της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.

36’ Ωραία ενέργεια του Ροντρίγκες και σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Καντιμοίρης αποκρούει σε κόρνερ.

41’ Κόρνερ του Αμπντούν από δεξιά, ο Βεργώνης μέσα από την περιοχή έπιασε σουτ στην κίνηση που κατέληξε στην αγκαλιά του Όλσεν.

44’ Σέντρα του Κοροβέση από αριστερά, ο Ροντρίγκες αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

63’ Ωραία προσπάθεια του Παυλίδη και σέντρα από δεξιά για τον επερχόμενο Τάτο, ο οποίος από κοντά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε με τη μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

73’ Γέμισα του Σαββίδη για τον Ζάιρο, ο Τσουμάνης δεν μπόρεσε να διώξει με τον βραζιλιάνο παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να πλασάρει τον εξερχόμενο Καντιμοίρη, στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.

78’ Ο Ζάιρο έπαιξε ωραία το ένα – δύο με τον Δεληγιαννίδη αλλά η σέντρα σουτ του βραζιλιάνου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

90’ Ο Μερεμπασβίλι εκμεταλλεύεται το κακό διώξιμο των αμυντικών του Π.Α.Ο.Κ. και με δυνατό σουτ από αριστερά «κεραυνοβολεί» τον Γλύκο γράφοντας το τελικό 2-1 για τη «Βασίλισσα»!

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καραντώνης με βοηθούς τους Καραγκιοζόπουλο και Παρασίου. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μαρόπουλος, όλοι του συνδέσμου Ημαθίας.

Οι συνθέσεις

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν (71’ Νάστος), Εντζεγκέλε, Μαραγκός, Γιαννούλης (46’ Τσουμάνης), Βεργώνης (46’ Παυλίδης), Μπαλάφας (90’ Καρακώστας), Γιουσούφ (77’ Γεωργιάδης), Αμπντούν (71’ Μερεμπασβίλι), Μαγιέφσκι (58’ Τάτος), Ναζλίδης (77’ Μελικιώτης).

Π.Α.Ο.Κ. (Ιγκόρ Τούντορ) 
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης, Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας, Ροντρίγκες, Μακ, Κουλούρης.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Σαββίδης, Δεληγιαννίδης, Μυστακίδης, Ζάιρο, Σαλπιγγίδης.

Πηγή: kerkidasport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο