Ο πρόεδρος Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης καταγγέλλει παράνομη διακίνηση ροδάκινων σε Ημαθία και Πέλλα

Επιστολή του προς τους Αναπληρωτές Υπουργούς Βαγγέλη Αποστόλου (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας) και Τρύφωνα Αλεξιάδη (Οικονομικών), καθώς και στον Γ.Γ. Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ευρύτερα γνωστή ως Λαχαναγορά), Δημήτρης Χαμπίδης.

Ο βεροιώτης πρόεδρος, γεωπόνος στο επάγγελμα, καθώς και γραμματέας της ΝΕ και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε από καιρό αναγγείλει πως τα παράνομα "στέκια" ή από το χωράφι διακίνηση των αγροτικών προϊόντων θα πρέπει να σταματήσουν...

Δείτε την επιστολή:

ΠΡΟΣ: 

Αν.Υπ. ΠΑΠΕΝ  κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Α. Υπ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ 
Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ  κ .ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗ  


Κύριοι 

Σαν νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ - ΚΑΘ  και από το νόμο υποχρεωμένος  να υπερασπίζομαι  τα συμφέροντα  του ελληνικού δημοσίου  , των έμπορων της Αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα 
καταγγέλλω  ότι 

Αυτό το χρονικό διάστημα οργιάζει η παράνομη διακίνηση φρούτων – ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας  μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων, διακινητών και μεταφορέων, οι οποίοι φορτώνουν ροδάκινα απ ευθείας  από τα χωράφια, με ανύπαρκτα ή ανεπαρκή παραστατικά.

Η διαδικασία αυτή είναι παράνομη , διότι δεν τηρούνται οι κανόνες  και διατάξεις της εμπορίας, του ανταγωνισμού, του φορολογικού δικαίου, της ποιότητας, της φυτουγειας και άλλων πολλών. Η απουσία του οποιουδήποτε έλεγχου είναι  παντελής.

Αποτελέσματα  των φαινομένων αυτών είναι:

Α) Το Δημόσιο να χάνει έσοδα.

Β) Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών, των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής.

Γ) Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για τήρηση των  κανόνων  της αγοράς με βάση την νομοθεσία  για οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών, Συναιτερισμούς, Διεπαγγελματικές,   Κέντρα παραλαβής  κλπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική  της.

Σας παρακαλώ να εξαντλήσετε με τις υπηρεσίες σας, κάθε περιθώριο για την πάταξη  του παραπάνω φαινομένου.

με τιμή
            
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτριος Χαμπίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο