Πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στον Αγ. Γεώργιο Βέροιας

ΔΤ: "Το μοντέρνο συναντάει το παραδοσιακό" θα μπορούμε να είναι ένας από τους τίτλους της εκδήλωση μας στα πλαίσια της πανήγυρις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Της Θεοτόκου. Παρόλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καταφέραμε να διοργανώσουμε μία όμορφη και πρωτότυπη παράσταση που για άλλη φορά οι συγχωριανοί μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Το πρόγραμμα μας άνοιξε με μοντέρνο χορό μέσα από τις εντυπωσιακές εκτελέσεις της Σπυριδωνίδου Ευαγγελίας (χορεύτρια της Σχολής χορού Σοφία Αντωνιάδου) και του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του Φίλιππου Βεροίας. Η παρουσία τους ήταν διαφήμιση της μοντέρνας χορευτικής έκφρασης και ηταν τιμή μας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου. 
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραδοσιακοί χοροί της περιοχής μας. Το γυναικείο και νεανικό μακεδονικό τμήμα του συλλόγου όπως και το ποντιακό τμήμα, παρόλο τον μικρό χρόνο προετοιμασίας που είχαν στην διάθεση τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αντίστοιχα τους χοροδιδάσκαλους Παντελή Πασχαλίδης και Μαρία Αμανατίδου καθώς ανιδιοτελώς αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κατάφεραν με ελάχιστες πρόβες να προετοιμάσουν τα τμήματα του συλλόγου μας. Για το τέλος αφήσαμε τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.Με την πανέμορφη εκτέλεση του προγράμματος τους, την παλικαριά και τη ζωντάνια που τους χαρακτήριζε, απέδειξαν για άλλη μία φορά πως είναι πραγματικοί εκπρόσωποι της μικρασιατικής παράδοσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. 
Με την παρουσία τους την εκδήλωση μας τίμησαν οι:
Ο Ιερέας του χωριού μας Πάτερ Αθανάσιος
Ο Αντιδήμαρχος Βεροίας Παπαδόπουλος Βασίλης
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Μωϋσιάδης
Η Δημοτική Σύμβουλος Ιακωβίδου Ευγενία
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παπαπετρίδης Δήμος και το τοπικό συμβούλιο.

Η συμβολή του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" με την διάθεση των καθισμάτων και ποντιακών φορεσιών ήταν για άλλη μία φορά καθοριστική στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίας Μαρίνας, Μονοσπίτων, Πολυπλάτανου και Ζερβοχωρίου για την διάθεση των παραδοσιακών φορεσιών. Η αλληλεγγύη των γειτονικών μας Συλλόγων είναι αξιομνημόνευτη.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους πολλούς εθελοντές που μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στήριξαν και πάλι τον Σύλλογο.

Θα θέλαμε μέσα από αυτήν την εκδήλωση να περάσουμε και ένα μήνυμα που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Το πάντρεμα των πολιτιστικών κουλτούρων (Μακεδονικής, Μικρασιάτικης  και Ποντιακής) έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και εκρηκτική δυναμική. Δεν πρέπει λοιπόν να το φοβόμαστε αλλά να το επιδιώκουμε εάν θέλουμε ως άτομο, ως κοινότητα και ως λαός να ξεπεράσουμε τις δύσκολες εποχές που ζούμε διατηρώντας την ταυτότητα μας.
Μετά τιμής 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο