Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Παναγία Σουμελά 2015 (Καστανιά Ημαθίας)

Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν στην Καστανιά Ημαθίας, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 την 1603η Πανηγυρική Εορτή του 15 Αυγούστου.

Των Ιερών Ακολουθιών θα  προεξάρχει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από Αρχιερείς, μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
18:00 Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας στην Ιερά Μονή της «Παναγίας Σουμελά», ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της  Αγίας Εικόνας
21:00 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων 

Σάββατο 15  Αυγούστου 2015
07:00  Όρθρος  και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας   κ.κ Παντελεήμονος.

09:45 Προσέλευση προσκεκλημένων

10:30 Επίσημη  Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας  και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του   Αλέξανδρου Υψηλάντη

12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων 

Επίσης:

Για μια χρονιά ακόμη θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» σε αριστεύσαντα/σασα μαθητή/τρια, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην μνήμη των παιδιών  του Λυκείου Μακροχωρίου που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι Ποντιακών Σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιέςθα «φυλάττουν», θα «φρουρούν» και θα συνοδεύουν τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους Ποντιακών Σωματείων.

Στις 14 Αυγούστου 2015 Μουσικά σχήματα του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην «Παναγία Σουμελά», πλαισιωμένα από καταξιωμένους μουσικούς, θα μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους στον Αλησμόνητο Πόντο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο