Το προσφυγικό δράμα στη γειτονιά της Ημαθίας

Αστυνομία και στρατός της ΠΓΔΜ προσπαθεί να αναχαιτίσει τους πρόσφυγες, που από Ελλάδα επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, στην Γευγελή, μέσω της Ειδομένης του Ν. Κιλκίς, όπου υπάρχει και σταθμός τρένων.

Αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που, ερχόμενοι από την Ελλάδα, προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το Reuters. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αστυνομικοί και στρατός έχουν αποκλείσει την μεθόριο γραμμή, χρησιμοποιώντας μάλιστα πλαστικές σφαίρες, από τις οποίες τραυματίστηκαν πρόσφυγες. 

Η κυβέρνηση των Σκοπίων, έχει λάβει μέτρα, κλείνοντας σύνορα προς νότο αλλά και βορρά, προκειμένου να φράξει το δρόμο στις χιλιάδες των προσφύγων που από τη ελληνική μεθόριο, προσπαθούν, μέσω Σκοπίων, να κατευθυνθούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Περίπου 80 χλμ βόρεια της Ημαθίας, η μεθόριος γραμμή στο ύψος της Ειδομένης Κιλκίς με την ΠΓΔΜ είναι σε αναβρασμό... Τόσο κοντά στη γειτονιά μας.

Να σημειωθεί ότι την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς έχει ο "δικός" μας, πρώην υποδιευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας, Ηλίας Μπόλος.

Πληροφορίες από voria.gr - ΑΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο