Αγιασμός στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ.Παντελεήμονα, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Βέροια.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της πρώτης σχολικής χρονιάς στο συγκεκριμένο σχολείο και απηύθυνε πατρικές και εγκάρδιες ευχές και ευλογίες για την έναρξη των μαθημάτων.

Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ημαθία και περιλαμβάνει προγράμματα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθώς και την παροχή εξειδικευμένης τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης. Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής μπορούν να φοιτήσουν παιδιά που έχουν γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ ή μπορούν να εγγραφούν με πρόταση του Δημοτικού στο οποίο φοιτούν.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Μαυρίδου Αναστασία με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθη στον αγιασμό και δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση που το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής έπαψε πια να είναι ένα σχολείο φάντασμα αλλά πήρε σάρκα και οστά και έγινε πλέον πραγματικό.

 «Έχει μαθητές, έχει καθηγητές, έχει το κτίριό του. Θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Ο αγώνας που δώσαμε μια ομάδα άνθρωποι για να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας ήταν δύσκολος και επίπονος. Ήταν ένα στοίχημα που τελικά το κερδίσαμε» τόνισε η κα Μαυρίδου που ευχαρίστησε επίσης την κα Αναγνώστου, Προϊσταμένη του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας, η οποία υπερασπίστηκε την κοινωνική και παιδαγωγική αναγκαιότητα της λειτουργίας του σχολείου, τον Δήμο Βέροιας που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης από την πρώτη στιγμή και όλους όσους βοήθησαν για τη λειτουργία του.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του σχολείου, κα Ασλανίδου Άννα ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή συνεργασία για μια δημιουργική χρονιά.

Την τελετή του αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Βέροιας, κ.Λαζαρίδης, η εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας κα. Νεστοροπούλου, η  Προϊσταμένη του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας, κα. Αναγνώστου, ο Προιστάμενος Παιδαγωγικών θεμάτων της ΔΔΕ Ημαθίας,κ. Σκούπρας κοινωνικοί λειτουργοί,εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά οι μαθητές του νέου σχολείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο