Αναγνώστης: Στις 31/8 το μεσημέρι εκκαθαρίστηκε η δήλωσή μου και έπρεπε να πληρώσω μέχρι... 31/8!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

Αγαπητό InVeria.gr, 

Θα σου γράψω την δική μου Ιστορία για να δεις πως το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει από τους συνεπείς φορολογούμενους τόκους 266,57% ετησίως.

Υπέβαλα την δήλωσή μου στις 10-6-2015 και είχα ειδοποίηση να προσκομίσω εντός 15 ημερών δικαιολογητικά για έλεγχο, τα προσκόμισα στις 22-6-2015. Τώρα, η εκκαθάριση έγινε στις 31-8-2015 και με ειδοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με  e-mail στις 2.02 μ.μ για το ποσό που οφείλω και πρέπει να το καταβάλω μέχρι της 31-8-2015 αυθημερόν! Πως θα γινόταν αυτό δεν το κατάλαβα, και για να είναι και δικαιολογημένοι, με πήραν στις 5,00 μ.μ και τηλέφωνο να ανοίξω τον υπολογιστή μου μήπως και αργήσω  και δεν το δω.

Όλοι οι Έλληνες δεν έχουμε e-banking για να πληρώνουμε ηλεκτρονικά της οφειλές μας, αλλά οι περισσότεροι πάμε στα γκισέ των Τραπεζών. Το πρωί λοιπόν της 1-9-2015 πήγα στην Τράπεζα και πλήρωσα το ποσό της οφειλής μου 88,78 ευρώ. Το μεσημέρι μπήκα στο λογαριασμό μου της εφορίας και βλέπω ότι είδη με είχαν χρεώσει με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης με 0,65 λεπτά. 

Καλά τώρα θα μου πεις, τόσο φθηνιάρης είσai και κάνεις λόγω για 0,65 λεπτά; Φυσικά όχι, αλλά τόσο αυτόματα χρεώνουν τους τόκους ενός έτους για υποτιθέμενη καθυστέρηση, 12 ωρών, που για την καθυστέρηση είναι υπεύθυνοι μόνο η Γ.Γ.Δ.Ε.

Λογικά θα έπρεπε, αφού καθυστέρησαν την εκκαθάριση, να δώσουν και μία εύλογη προθεσμία 3 ημερών εργασίμων για την εξόφληση της οφειλής. Οπότε τα 0,65 λεπτά που καλούμαι να καταβάλλω σαν τόκους για μία ημέρα κάνουν το ετήσιο επιτόκιο 266,57%. 

Αυτά τα γράφω για να μάθει ο πολύς κόσμος πώς μας αρμέγουν χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία, ίσως κάποιος να ωφεληθεί από αυτή την Ιστορία μου.  

Χ. Π.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο