Απολογισμός Καλοκαιρινών δράσεων Προσκόπων Αλεξάνδρειας

Ένα ακόμη καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και μια νέα Προσκοπική χρονιά αρχίζει.
Τα συναισθήματα πολλά, οι καλοκαιρινές δράσεις γράφτηκαν στην ιστορία, ο νέος σχεδιασμός είναι μπροστά μας. Ας δούμε λοιπόν τι πραγματοποιήσαμε αυτό το δύσκολο για όλους μας καλοκαίρι !

Τα τμήματά μας, μετά από μια χρονιά με όλο «περιπέτεια» και Προσκοπική αλλά και κοινωνική, δημιούργησαν με τη δύναμη των ενήλικων στελεχών, τη συμμετοχή των μικρών μελών μας και την υποστήριξη των γονέων, όλες τις καλές προϋποθέσεις για δράσεις με επιτυχία. Στις δράσεις μας απολαύσαμε και βουνό και θάλασσα. Τα μέρη που πήγαμε ήταν η Καστανιά Βερμίου, το Βαρικό στην Πιερία, η Γρίτσα στο Λιτόχωρο (είχε και λίγο Όλυμπο) και η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή στην Waterland στη Θεσσαλονίκη. Τα προγράμματα στηρίχθηκαν στην Προσκοπική μέθοδο και κατ’ επέκταση στο στοιχείο της φύσης. 
Συνηθίζουμε να λέμε «ο Πρόσκοπος ζει στη φύση, με τη φύση και για τη φύση». Η ύπαιθρος είναι ένα ασφαλές πεδίο για δραστηριότητες με παιδιά και νέους. Η φύση όπως γνωρίζουμε προσφέρει πολλά ερεθίσματα, η ίδια η χαρά της ανακάλυψης της φύσης και των ζώων είναι αναντικατάστατη. Όση ώρα και να έχουμε περάσει μέσα στη φύση, εκείνη δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, δε θα αισθανθούμε ποτέ ανιαρά. Ιδιαίτερα σήμερα που τα παιδιά και οι νέοι είναι απομακρυσμένοι από τη φύση όσο ποτέ άλλοτε, είναι σωστό και αναγκαίο να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση, να πειραματιστούν και να αντλήσουν από τις αμέτρητες εμπειρίες που έχει να προσφέρει. Στο φετινό καλοκαίρι ανακαλύψαμε για άλλη μια χρονιά το χαμόγελο, την παρέα, το ταξίδι, τη φαντασία, τη δημιουργία, το παιχνίδι, τη συνεργασία, την άμιλλα και πολλά άλλα που κρύβει η ζωή ενός Προσκόπου!
Ευχόμαστε σε όλα τα μικρά μέλη μας καλή σχολική χρονιά και σας ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις μας αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο ( κάθε εβδομάδα), ώρες 16.00 για τα παιδιά Δημοτικού και 18.15 για τα παιδιά Γυμνασίου. Ανακοινώνουμε επίσης ότι ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί στην έδρα μας. Σας περιμένουμε.

Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο