Διαμαρτυρία του ΑΝ.ΔΥ. για τη λειτουργία Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Βέροιας

Από το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" εστάλησαν τα παρακάτω: Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας, από 28 Αυγούστου 2015 προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας και προς όλα τα μέλη, εκπροσώπους φορέων και πολίτες που αποτελούν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με τη δυσαρέσκειά μας για τη λειτουργία της Επιτροπής παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας για την εύρυθμη λειτουργία της. 

Επαναφέρουμε λοιπόν και δημοσίως το αίτημά μας για αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου καθώς μέχρι και σήμερα, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση δεν έχουν αποσταλεί στα μέλη της, ούτε έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου τα εισηγητικά επί των θεμάτων που θα συζητηθούν. 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
τηλ. 6986715030 e-mail: a.dynamiko@gmail.com
www. teliaveria.gr
  
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας,
Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής,

Με την παρούσα για ακόμη μία φορά το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας για τον τρόπο λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού θεσμού, της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας.

Είχαμε προτείνει και είχε συμφωνήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα, να καταρτιστεί άμεσα Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής και να συζητηθεί προς έγκριση πριν από κάθε θέμα. 

Καλούμαστε για ακόμα μία φορά την τελευταία στιγμή, χωρίς την αποστολή εισηγητικών, να αποφανθούμε επί θεμάτων πολύ σοβαρών όπως το τεχνικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας για το επόμενο έτος.

Η μη αποστολή και συζήτηση θεμάτων χωρίς προηγούμενη αποστολή εισηγητικών, άρα χωρίς απολύτως καμία γνώση για το θέμα, επιχειρεί να καταστήσει την Επιτροπή "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" θεωρώντας δεδομένη τη στήριξη της πλειοψηφίας, καταργώντας στην πράξη την Διαβούλευση και αφήνοντας μόνο ως κενό γράμμα την Επιτροπή.

Επίσης δεν είναι δυνατό να εγκρίνουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Δήμου, προτού εγκρίνουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας της ίδιας της Επιτροπής Διαβούλευσης, αφήνοντας "θολό" τον τρόπο λειτουργίας της.

κ. Πρόεδρε,
Το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, προκειμένου να επανασυσταθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, η οποία είχε διαλυθεί εξαιτίας παρόμοιων δυσλειτουργιών με ευθύνη της πρώην Δημάρχου Βέροιας.

Η τακτική αυτή θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην απαξίωση ενός Δημοκρατικού Θεσμού που ως Φορέας θέλουμε να υπηρετήσουμε, με συνθήκες όμως διαφάνειας και Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της Επιτροπής.

Σας καλούμε να αναβάλλετε τη συνεδρίαση της Επιτροπής και να επανέλθετε άμεσα, έχοντας στείλει έγκαιρα τα εισηγητικά και προτάσσοντας την ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής, σχέδιο-πρόταση του οποίου έχουμε στη διάθεση σας προς κατάθεση.
  
Επισυνάπτουμε δύο προηγούμενες σχετικές επιστολές μας που κατατέθηκαν στη Γραμματεία της Επιτροπής προς ενημέρωση.

Με τιμή,

Για το ΔΣ του ΑΝΔΥ
Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Κουμπουλίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο