Εγγραφές στα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Έχουν αρχίσει οι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας.  

Μπορείτε να επιλέξετε ένα τμήμα που ταιριάζει σε σας ή στα παιδιά σας και να περάσετε δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες σας, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 είναι, το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, η Σχολή Χορού, το τμήμα Λαογραφίας και τμήματα Εικαστικών.  Στελεχώνονται από πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές με εμπειρία στην παιδαγωγική. 

Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των τμημάτων τους αλλά και να παρακολουθούν σεμινάρια σ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.  

Στο αναγνωρισμένο από το Κράτος Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τμήματα: Πιάνου, Κιθάρας, Φλάουτου, Κλαρινέτου, Τρομπέτας, Τρομπόνι, Τούμπας, Σαξοφώνου, Βιολιού, Βιολοντσέλου, Μονωδίας, Βυζαντινής Μουσικής και Ανώτερων Θεωρητικών.  

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στα παραπάνω τμήματα και  την απόκτηση τίτλου σπουδών, έχετε την δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης ως: δάσκαλος και καθηγητής στη γενική εκπαίδευση (Α΄βάθμια και Β΄βάθμια), στη μουσική εκπαίδευση (Ωδεία, Μουσικές Σχολές), και ως εκτελεστής οργάνων σε ορχηστρικά σύνολα ή σολιστικά. 

Το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας χορήγησε συνολικά 222 πτυχία και 24 διπλώματα ενώ πολλοί μαθητές του συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς. 

Τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας που παρέχουν ειδικές βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών είναι τα εξής: Ακορντεόν, Μπουζούκι, Ηλεκτρική Κιθάρα, Αρμόνιο, Ντραμς.  Μέχρι τον Ιούνιο του 2015 έχουν δώσει 32 βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών.  
Στα τμήματα αυτά μπορούν να γραφτούν από την ηλικία των 7 ετών.  

Για τα πιο μικρά παιδιά, ηλικίας 5 ετών υπάρχει το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου μπορούν να γνωρίσουν τη μουσική με ευχάριστο τρόπο, χρησιμοποιώντας την κίνηση και τον λόγο, με πρωτοποριακά προγράμματα κατάλληλα διαμορφωμένα για τις ηλικίες αυτές. Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής και οι επιμέρους στόχοι είναι: η ενεργητική ακρόαση της μουσικής, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, φαντασίας και συλλογικότητας των παιδιών και τελικά, η επιλογή οργάνων με το οποίο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ωδείο.  

Λειτουργεί και το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας μπορείτε να παρακολουθήσετε με χαμηλά δίδακτρα τα τμήματα της Παιδικής Χορωδίας, Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων, Ορχήστρας Κιθαριστών και Φιλαρμονικής.


ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΕ ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

Το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας δημιουργεί νέο τμήμα για την εισαγωγή υποψηφίων στα τμήματα μουσικολογίας Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Κέρκυρας   και στο  τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης Θεσσαλονίκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των μαθητών όπως επίσης και στο αν οι μαθητές έχουν προηγούμενη μουσική εμπειρία ή όχι. Πρόκειται για τα ειδικά μαθήματα της αρμονίας και τον έλεγχο μουσικών - ακουστικών ικανοτήτων στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά για την εισαγωγή τους στα παραπάνω τμήματα. 
Τα μαθήματα θα είναι ατομικά ή  ομαδικά (έως τρεις μαθητές το τμήμα). Η διδασκαλία περιλαμβάνει το μάθημα της αρμονίας με πλήρη ανάλυση όλων των τεχνοτροπιών και συστημάτων με παράλληλη αναφορά σε μουσικά παραδείγματα από την μουσική φιλολογία και το μάθημα της εξάσκησης μουσικών ικανοτήτων μέσω υπολογιστή.
Η προετοιμασία αρχίζει από την Α΄ Λυκείου  αν ο σπουδαστής δεν έχει γνώσεις αρμονίας και  ολοκληρώνεται στην Γ΄ Λυκείου.
Εφόσον ο σπουδαστής έχει σχετικές γνώσεις αρμονίας θα μπορεί να ενταχθεί στο τμήμα στην Β’ Λυκείου ή στην Γ΄ Λυκείου. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε  στη γραμματεία των τμημάτων που λειτουργεί στο Χώρο Τεχνών, Μπιζανίου και Π. Μελά (3ος όροφος). Μέρες και ώρες λειτουργίας της γραμματείας: 

Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00-15.00.
Δευτέρα έως Παρασκευή 17.30-20.30 και κάθε  Σάββατο, τις ώρες  8.00-14.00.  

Μπορείτε επίσης  να ενημερωθείτε τηλεφωνώντας στα 23310 78100, 78101 ή  από την ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΠΑ  www.veriaculture.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο